Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

20 Μαΐου, 2024 19:03

Athens, GR
27°
Fair
Search
Close this search box.

Ολυμπιακός: Προπονητές, παίκτες και διαιτητές στέκονται μαζί – Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην EuroLeague!» – Η ανακοίνωση…

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Αντιδράσεις για αυτό που έγινε στο ματς με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ. Ανακοίνωση από παίκτες, προπονητές, διαιτητές της Euroleague για τη ρατσιστική επίθεση

Η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής Τζόσεφ Μπισάνγκ στην ήττα του Ολυμπιακού από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΚΑΕ που εντόπισε τον οπαδό και τον τιμώρησε με αποκλεισμό από το γήπεδο αλλά και της Ένωσης παικτών, της Ένωσης διαιτητών και του συνδέσμου προπονητών της Euroleague που έβαλαν κοινή ανακοίνωση.

Σε αυτή, καταδικάζουν αυτό που έγινε στο ΣΕΦ κατά του διαιτητή και συγχαίρουν τον Ολυμπιακό για την άμεση αντίδρασή του. Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση παικτών, διαιτητών και προπονητών της Euroleague αναφέρει τα εξής…

 «Ο σύνδεσμος προπονητών της EuroLeague, η Ένωση Παικτών της EuroLeague και η Ένωση των διαιτητών της EuroLeague καταδικάζουν τη φυλετική διάκριση που έχει καταγραφεί από οπαδό που καθόταν courtside στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια, με την ελπίδα ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να βοηθήσει τους οπαδούς της EuroLeague να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιες συμπεριφορές.

Γίναμε μάρτυρες, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αύξησης λεκτικών και μη επεισοδίων προς παίκτες, προπονητές και διαιτητές. Τα υβριστικά άσματα έχουν γίνει αποδεκτά και οι γραμμές ξεπερνιούνται τακτικά. Οι οπαδοί κάνουν την EuroLeague ξεχωριστή και η αφοσίωσή τους είναι κάτι παραπάνω από εκτιμώμενη.

Γνωρίζουμε ότι οι δουλειές μας είναι κάτω από τον φακό και η θετική κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη, αλλά πρέπει να υπάρχουν σαφή όρια στη συμπεριφορά των οπαδών.Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τους οπαδούς που κάθονται δίπλα στο παρκέ, έχοντας άμεση πρόσβαση σε παίκτες, προπονητές και διαιτητές.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι κάθε κάτοχος courtside θέσης έχει ένα σύνολο κανόνων που πρέπει να υπακούει. Αυτοί οι κανόνες αναφέρονται σαφώς στους όρους και τις προϋποθέσεις κατά την αγορά των εισιτηρίων.

Δεν είμαστε εναντίον των οπαδών που δείχνουν πάθος, αγάπη και αφοσίωση, αλλά είμαστε σίγουρα εναντίον εκείνων των οπαδών που δραστηριοποιούνται στο ίδιο το παιχνίδι.

Η γρήγορη αντίδραση του Ολυμπιακού, με τον άμεσο ισόβιο αποκλεισμό του οπαδού που χρησιμοποίησε ρατσιστική φρασεολογία κατά του διαιτητή Τζόσεφ Μπισάνγκ θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς από εδώ και στο εξής.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τάσεις ασέβειας, ειδικά σε βάρος των διαιτητών, κάτι που είναι απαράδεκτο. Μια τέτοια συμπεριφορά δυστυχώς έχει εξαπλωθεί σε πολλούς χώρους και θέλουμε να αναδείξουμε την υποχρέωσή μας ως πρότυπα προς τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές προπονητών, παικτών και διαιτητών.

Προπονητές, παίκτες και διαιτητές στέκονται μαζί: Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην EuroLeague!»

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας