Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Επτά (7) ελληνικά τυριά στα 100 καλύτερα του κόσμου - Τέταρτη παγκοσμίως η γραβιέρα Νάξου – (πίνακες)

Επτά (7) ελληνικά τυριά στα 100 καλύτερα του κόσμου – Τέταρτη παγκοσμίως η γραβιέρα Νάξου – (πίνακες)

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Επτά ελληνικά τυριά βρίσκονται στη λίστα του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα του κόσμου.

Στη σχετική κατάταξη, που δημοσιεύθηκε, την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν τα ιταλικά τυριά Παρμεζάνα Ρετζιάνο, Μοτσαρέλα ντι Μπούφαλα Καμπάνια και Στρατσίνο ντι Κρεσέντζα, και ακολουθεί η γραβιέρα Νάξου στην τέταρτη θέση.

Στη 14η θέση είναι το Μελίχλωρο Λήμνου (ΠΟΠ), στην 23η η γραβιέρα Κρήτης, στην 31η το κρασοτύρι Κω (ΠΓΕ), στην 32η το Καλαθάκι Λήμνου, στην 41η η κεφαλογραβιέρα και στη θέση 46 το κεφαλοτύρι.

Σημειώνεται ότι η περίφημη λίστα του Taste Atlas, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, κατέταξε πριν από λίγες ημέρες την ελληνική κουζίνα ως τη δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, μετά την ιταλική και την ιαπωνική, που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση.

Εκτός αυτού, επτά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στη λίστα με τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας. Πρόκειται για τον ντάκο, τα παϊδάκια, το γιουβέτσι, τον γύρο, το κοκορέτσι, το κλέφτικο και το σουβλάκι. Μάλιστα, για το κοκορέτσι ξέσπασε διαδικτυακός «πόλεμος» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο ντάκος στέφθηκε η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο για το 2023, ενώ η χωριάτικη σαλάτα κατέκτησε την 4η θέση.

Πέντε ελληνικές πόλεις στις καλύτερες του κόσμου για φαγητό

Το TasteAtlas δημοσίευσε, επίσης, τη λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό.

Στη λίστα αυτή φιγουράρουν πέντε ελληνικές πόλεις, με τις τέσσερις μάλιστα στην 50άδα. Έτσι, στη 19η θέση βρίσκεται το Ηράκλειο (με βαθμολογία 4,60), στην 21η η Αθήνα (4,60), στην 22η η Θεσσαλονίκη (4,59), στην 26η τα Χανιά (4,57) και στην 70ή το Μεσολόγγι (4,41).

Η Κρήτη, μάλιστα, στέφθηκε 4η καλύτερη περιοχή για φαγητό στον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας