Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Οριστική αποκατάσταση στο ρέμα Τραχώνων στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού  και ανάπλαση των χώρων του, από την Lamda Development

Οριστική αποκατάσταση στο ρέμα Τραχώνων στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού και ανάπλαση των χώρων του, από την Lamda Development

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο προστασίας που έπρεπε εδώ και δεκαετίες να είχε γίνει στη Νότια Αθήνα, πραγματοποιείται σήμερα, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο Ελληνικό, μέσα στο αεροδρόμιο και αφορά τη διευθέτηση του ρέματος Τραχώνων.

Σε σχέση με τα αντιπλημμυρικά και το έργο του ρέματος των Τραχώνων ως μέρος της αντιπλημμυρικής προστασίας του project «The Ellinikon», το ρέμα με 3 χιλιόμετρα μήκος και 8 μέτρα μέγιστο βάθος εκσκαφής οριοθετείται και απελευθερώνεται η κοίτη του, έχει δε ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής το 60% των εκσκαφών, ενώ η ζώνη του θα μετατραπεί και αναπλασθεί σε πράσινη περιοχή αναψυχής. Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας θα ολοκληρωθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Για το θέμα ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κος Γιάννης Κωνσταντάτος  δήλωσε τα εξής…

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο, από την πρόσφατη κακοκαιρία στις 6 Σεπτεμβρίου, φαίνεται το ρέμα να κατεβάζει τεράστιες ποσότητες νερού προς τον Άλιμο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες περιμετρικά του ρέματος.

Ως γνωστόν στα έργα που πραγματοποιούνται για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες επιβάλλεται η κοπή μερικών δέντρων και συγκεκριμένα όσων βρίσκονται πάνω στο ρέμα, προκειμένου να υλοποιηθεί το τεράστιο αυτό αντιπλημμυρικό έργο.

Ποια είναι η πραγματικότητα όμως στο εργο που εκτελείται;

Εκτός από τα δέντρα που κόβονται, υπάρχουν και εκατοντάδες που μεταφυτεύονται και τοποθετούνται εκ νέου περιμετρικά του ρέματος και του πάρκου, όπως παρακολουθείτε και στο βίντεο.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, της οποίας τη δαπάνη καλύπτει εξολοκλήρου η Lamda Development, προς απογοήτευση των λαϊκιστών, θα καλυφθεί ο αγωγός και στο πάνω τμήμα του θα φυτευτούν εκ νέου εκατοντάδες δέντρα, θα δημιουργηθεί νέος ποδηλατόδρομος, πεζόδρομος, πάρκο, γήπεδα αλλά και αθλητικοί χώροι. Βασική αρχή του σχεδιασμού μεταφύτευσης, είναι η επιλογή φυτών με βάση το είδος τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, το τοπικό κλίμα, τις συνθήκες της τοποθεσίας αλλά και την ικανότητά τους να συγκρατούν το νερό, με δεδομένο ότι η διαχείριση και διατήρηση των όμβριων υδάτων, είναι ζωτικής σημασίας για το αστικό περιβάλλον.

Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος!

Το 2025, όπου ο χώρος θα επιστραφεί στο Δήμο αναγεννημένος και πάνω από όλα ασφαλής με τα υπόγεια και διευθετημένα ρέματά του, θα κριθούμε όλοι αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλουμε ή όχι. Υπομονή λοιπόν και όχι άλλη δημαγωγία εις βάρος των πολιτών, της ασφάλειάς τους, και του μέλλοντος της περιοχής που δεν είναι μόνο η διάσωση των δέντρων αλλά και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, που προηγούνται όλων καθώς διασφαλίζουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας σε μια χώρα που εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, ακριβώς επειδή δεν έχουν γίνει αυτά τα ζωτικής σημασίας έργα στις γειτονιές τους.

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας