Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 18:46

Search
Close this search box.

West Attica Fairville Lab, «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ» στη Φυλή – Φεβρουάριος & Μάρτιος 2024 (Πρόγραμμα)

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Ο συνεταιρισμός εργαζομένων COMMOSPACE θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, στις 16:00 στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «FAIRVILLE: Αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των δημοκρατικών προκλήσεων μέσω της συμπαραγωγής στις πόλεις».

Βασικός στόχος του έργου Fairville στην Ελλάδα είναι η διερεύνηση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών ανισοτήτων σε διαφορετικές περιοχές και γειτονιές της Δυτικής Αττικής, ο συλλογικός εντοπισμός και αποτύπωσή τους, και προοπτικά η συνδιαμόρφωση προτάσεων και δράσεων για την αντιμετώπισή τους. Με αυτό το σκοπό, μια σειρά τοπικών συμμετοχικών εργαστηρίων στις διαφορετικές περιοχές της Δυτικής Αττικής οργανώνεται στη μορφή διαδοχικών συναντήσεων και δραστηριοτήτων συμμετοχικής έρευνας και χαρτογράφησης.

Ο πρώτος σταθμός των τοπικών εργαστηρίων είναι ο Δήμος Φυλής με εναρκτήριο αντικείμενο συζήτησης και διερεύνησης την ιστορία και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και τις ανισότητες που αναπτύσσονται σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Το πρόγραμμα του κύκλου τοπικών εργαστηρίων στη Φυλή διαμορφώνεται ως εξής:

  • 24 Φεβρουαρίου 2024: Παρουσίαση και συζήτηση της ιστορίας του ΧΥΤΑ Φυλής (Θωμάς Μπιζάς, Δυτικό Μέτωπο) – Αναγνώριση Περιοχής και Τοπικών Προβλημάτων
  • 9 Μαρτίου 2024: Τοπικές ιστορίες και βιώματα – Συλλογή τεκμηρίων
  • 30 Μαρτίου 2024: Συλλογική ιστορική καταγραφή και χαρτογράφηση – Σύνθεση

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσες και όσους κατοικούν στην περιοχή ή ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη συζήτηση. Σας περιμένουμε με χαρά το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου στις 16:00 στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής (Δημαρχείου 7, Άνω Λιόσια 133 41).

Τοποθεσία εκδήλωσης: Δημοτικό Ωδείο Φυλής (Δημαρχείου 7, Άνω Λιόσια 133 41),  https://maps.app.goo.gl/muektPh6L6szYGTF6

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την ομάδα εδώ:

https://www.fairville-eu.org/

https://www.commonspace.gr/

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας