Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 22:18

Search
Close this search box.

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Εκδήλωση για τα 120 χρόνια του Γ.Ν.Δ.Α. «Η Αγία Βαρβάρα» – Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” 18:00

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Το Γ.Ν.Δ.Α. «Η Αγία Βαρβάρα» λειτούργησε για πρώτη φορά το 1903 με την ονομασία “Κάνθαρος”.

 Το 1906 μετονομάστηκε σε Νοσοκομείο «Ευλογιόντων», λόγω των Κατά την πενταετία 1930-1935 ξεκίνησε η μεταφορά και η εγκατάσταση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Νοσοκομείου, ασθενών με τη νόσο Χάνσεν. Την ίδια περίοδο, λειτούργησε και η Δερματολογική Μεταπολεμικά, λειτούργησε το Αναρρωτήριο και οι κατοικίες των πασχόντων από τη νόσο.

Το 1970 μετονομάζεται σε “Δημόσιο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων», νοσηλεύοντας κατ΄ εξοχήν ασθενείς με  πολλών περιστατικών ευλογιάς.

Το 1995 στο τίτλο προστέθηκε η ονομασία της πόλης όπου εδρεύει.

Το Νοσοκομείο ανήκει στη 2η Υ.Π.Ε Πειραιώς και Αιγαίου.

Σήμερα, διακρίνεται για το σύνολο των ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει, μεταξύ των οποίων τα ιατρεία Δερματολογίας, Ηπατολογίας καθώς και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας