Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

17 Ιουνίου, 2024 05:52

Athens, GR
25°
Fair
Search
Close this search box.

Δήμος Χανίων: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης – ανάπλασης πεζοδρομίων προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη εργολαβία του Δήμου Χανίων, ύψους 4.000.000 ευρώ που αφορά στην αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε όλο το εύρος του, με τα έργα να «τρέχουν»  αυτή την χρονική περίοδο στην περιοχή του Άη – Γιάννη και την οδό Δεληγιαννάκη.

«Ολόκληρες γειτονιές και περιοχές απροσπέλαστες μέχρι πρόσφατα, αποκτούν πεζοδρόμια που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα και την ασφάλεια του πεζού, όπως η οδός Δεληγιαννάκη, νότια της συνοικίας του Άη Γιάννη (Πρεβαντόριο), όπου η διέλευση του πεζού σε πολλά σημεία του πεζοδρομίου, ήταν αδύνατη. Ομοίως και στις παραμελημένες οδούς του Άη Γιάννη, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται ήδη στην οδό Μακεδονομάχων και να συνεχίζονται σε περαιτέρω σημεία», αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Σημαντική είναι και η προσθήκη νέων στύλων φωτισμού και σωμάτων τύπου LED, καθώς και καινούργιου αστικού εξοπλισμού.

Για «πεζοδρόμια που αλλάζουν και ομορφαίνουν την καθημερινότητα και τη ζωή στις γειτονιές μας», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης ενώ όπως τόνισε οι εργασίες θα συνεχιστούν «σε περισσότερες από 30 περιοχές του Δήμου Χανίων, εντός του κέντρου αλλά και σε περιαστικές περιοχές όπως τα Δικαστήρια, η Χαλέπα, ο Άη-Γιάννης, τα Λενταριανά, ο Κουμπές, το Σόδυ, τα Παχιανά».

Το έργο, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και προβλέπει, πέρα της ανακατασκευής των πεζοδρομίων, με σύγχρονες προδιαγραφές και νέες φυτεύσεις, αλλά και σύγχρονες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας