Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 00:29

Athens, GR
30°
Fair
Search
Close this search box.

Δήμος Γαλατσίου: Δωρεάν Test Pap στο ΚΕΠ Υγείας, σε συνεργασία με το Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα», κάθε Τρίτη 15:45 – 17:30 στο Δημοτικό Ιατρείο….

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Γαλατσίου, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της πρόληψης, ξεκινά και πάλι από την ερχόμενη Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, τη διενέργεια δωρεάν Τεστ Παπανικολάου, στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, σε συνεργασία με το Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα».

Η λήψη του θα πραγματοποιείται από εξειδικευμένη μαία στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου, και στη συνέχεια θα αποστέλλεται στο κυτταρολογικό τμήμα του  Ν.Γ.Ν.Α «Αλεξάνδρα» για τη διεξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Τα Τεστ ΠΑΠ θα πραγματοποιούνται  κάθε Τρίτη  15:45 – 17:30 στον 1ο όροφο, Γραφείο 6, όπου βρίσκεται το Δημοτικό Ιατρείο, εντός του Δημαρχείου στην οδό Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους ΜΟΝΟ  κατόπιν ραντεβού:

  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα):
  • https://forms.gle/9Q1JZENERShDtmo66
  • ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: 210.2933.956, 210.2222.011 και 210.2223.826
  • Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Το τεστ ΠΑΠ  είναι από τις βασικότερες εξετάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να περιλαμβάνει στον ετήσιο προληπτικό γυναικολογικό της έλεγχο. Πρόκειται για μια απλή, ανώδυνη και γρήγορη εξέταση με στόχο την ανίχνευση δυσπλασιών και προκαρκινικών καταστάσεων αλλά και τον εντοπισμό καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς και μικροβιακών και μυκητιασικών λοιμώξεων (τραχηλίτιδα, κολπίτιδα).

Οι γυναίκες κάθε ηλικίας (6 μήνες μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή έως και προχωρημένης εμμηνόπαυσης) ωφελούνται από το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και συστήνεται να κάνουν ΤΕΣΤ ΠΑΠ κατά προτίμηση κάθε χρόνο. Αν το αποτέλεσμα του τεστ δεν είναι φυσιολογικό, τότε η στενή παρακολούθηση ή η θεραπεία ελαττώνουν δραστικά την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του τράχηλου της μήτρας.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας