Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 22:22

Search
Close this search box.

Δήμος Κηφισιάς: Μετασχηματίζεται σε «πρότυπο» για τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Ο «στόχος μας είναι ο Δήμος Κηφισιάς να μετατραπεί σε «πρότυπο» στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον», επεσήμανε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, στον χαιρετισμό του στο πλαίσιο του συνεδρίου του CNN “Act for Earth Summit” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τις πρώτες δράσεις που ανέλαβε η δημοτική αρχή τους τελευταίους μήνες, οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω:

 1. Ο Δήμος Κηφισιάς μηδένισε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την ενεργειακή κατανάλωση του Δημαρχιακού κτιρίου. Η αντιστάθμιση αυτών των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχει επιτευχθεί μέσω της συμμετοχής σε ένα διεθνές πρόγραμμα αντιστάθμισης ρύπων.
 2. Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Κηφισιάς έχει πρωτοστατήσει στην αλλαγή του ΝΟΚ προκειμένου να μην χρησιμοποιούνται αθροιστικά τα bonus του νόμου, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για πυκνές αστικές περιοχές και η οριζόντια εφαρμογή τους οδηγεί στην παράδοξη εικόνα την αποψίλωσης του φυτικού κεφαλαίου σε μια περιαστική περιοχή όπως η Κηφισιά και την αύξηση της κάλυψης των κτηρίων.
 3. Ενισχύουμε τα ρεύματα της ανακύκλωσης με επέκταση του δικτύου κομποστοποίησης που λειτουργεί πιλοτικά σε όλη την Κηφισιά τους αμέσως επόμενους μήνες. Σχεδιάζεται η ένταξη καφέ κάδων σε 6.000 νοικοκυριά για την κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων.
 4. Eπεκτείναμε την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων – υποδημάτων με τη δημιουργία δικτύου αποκομιδής σε 75 σημεία του Δήμου.
 5. Δημιουργήσαμε διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς, με περιγραφή όλων των φυτεύσεων- δένδρων και λουλουδιών. Κάθε πολίτης του Δημού μας, θα γνωρίζει, που φυτεύουμε και τι φυτεύουμε. Στόχος μας 10.000 φυτεύσεις σε 5 χρόνια!
 6. Προχωρήσαμε σε μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος σε ένα υπέροχο κτήριο στις Αδάμες, αναμορφώσαμε και καλλωπίσαμε τους κήπους του και φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε ένα κέντρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την πόλη.
 7. Ενισχύσαμε ουσιαστικά την Πολιτική προστασία με:
 • Δημιουργία πλεγμάτων drone πάνω από την Πεντέλη
 • Δημιουργία κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών που θα γίνει σταθμός της Πυροσβεστικής (2 πυροσβεστικά)
 • Αγορά 5 οχημάτων πολιτικής προστασίας για τον Δήμο
 • Για πρώτη φορά δημιουργία εποχικών σταθμών της πυροσβεστικής για τις ειδικές δυνάμεις του σώματος
 1. Greenpeace

Υλοποιούμε με τη Greenpeace το πρόγραμμα “Ραντεβού στις βρύσες” για την προώθηση της χρήσης επαναγεμιζόμενων μπουκαλιών νερού και τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης

 1. Θέσπιση ετήσιου περιβαλλοντικού συνεδρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Κηφισιάς δεσμεύεται να συνεχίσει με ακόμη πιο φιλόδοξα έργα και δράσεις στο μέλλον, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια πιο πράσινη και βιώσιμη κοινότητα για όλους τους πολίτες.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας