Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Έλενα Ράπτη: Στρατηγικής σημασίας η τουριστική εκπαίδευση για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο

Έλενα Ράπτη: Στρατηγικής σημασίας η τουριστική εκπαίδευση για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Έλενα Ράπτη: Στρατηγικής σημασίας η τουριστική εκπαίδευση για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο. Πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα για το 2024

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έδωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, σημειώνοντας ότι «η σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, βιώσιμου και ποιοτικού μοντέλου τουρισμού στην Ελλάδα είναι στρατηγική», ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι οι σπουδαστές των ΑΣΤΕ και των ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού απορροφώνται από την αγορά εργασίας σε ποσοστό 80%.

Παραμένοντας στο σκέλος της τουριστικής εκπαίδευσης επεσήμανε ότι το υπουργείο Τουρισμού ξεκινά το μεγαλύτερο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για εργαζόμενους και πρόσκαιρα ανέργους τουριστικών κλάδων, για τουλάχιστον 18.000 συμμετέχοντες, που θα λάβουν 1.250 ευρώ αποζημίωση συμμετοχής. Αναφερόμενη εξάλλου στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασης των εργαζομένων στις τουριστικές περιοχές τόνισε ότι αναζητούνται λύσεις όπως η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, ενώ μελετάται και το ενδεχόμενο μετατροπής παλαιών ξενοδοχείων σε κατοικίες.

Την ίδια στιγμή η κυρία Ράπτη κάνει ειδική αναφορά και για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σημειώνοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού, εργάζεται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των υφιστάμενων και την προώθηση νέων έργων υποδομών που αφορούν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται ο καταδυτικός, ο θαλάσσιος και υποβρύχιος τουρισμός, ο ποδηλατικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός.

Για το 2024 η ‘Ελενα Ράπτη εκφράζει την αισιοδοξία της, αναφέροντας ότι ήδη τα μηνύματα που λαμβάνονται είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση των πτήσεων, αλλά και των προγραμμάτων για ελληνικούς προορισμούς.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας