Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 00:39

Search
Close this search box.

Δήμος Τρικκαίων (Τρίκαλα): Το πρόγραμμα TwinAIR για την «ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους» και η χρονοεξέλιξη της υλοποίησης του

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Για το έργο TwinAIR  ενημερώθηκε το προσωπικό των ΚΑΠΗ, των σχολείων και των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων που συμμετέχουν στο έργο.

Πρόκειται για έργο που υλοποιεί η e-trikala ΑΕ και το οποίο εισάγει ένα πρώτο στο είδος του σύστημα τεχνολογικών λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εσωτερικού χώρου.

Στόχος του είναι να διερευνήσει, το πώς οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στους εσωτερικούς χώρους μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των ανθρώπων και να υποστηρίξουν τη δημόσια υγεία μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινότητας και της χάραξης πολιτικής.

Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου, στον κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, GiSeMi HUB, της e-trikala. Στη συνάντηση ο Καθηγητής Φυσιολογίας στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ Ανδρέας Φλουρής, ενημέρωσε τους/τις παρευρισκόμενους/ες για τη σημασία της ποιότητας του αέρα στη σωματική και ψυχική υγεία.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του έργου και του εξοπλισμού, που θα τοποθετηθεί στα κτήρια, από τους συντονιστές του έργου, τον Δρ. Στυλιανό Καρατζά, επιστημονικό υπεύθυνο του TwinAIR, (από το Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνικών Έργων Υποδομών και Πόλεων, του τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών) και τον  μεταδιδακτορικό ερευνητή στο ίδιο Εργαστήριο, Αντώνη Παπαμανώλη

Το συγκεκριμένο σύστημα αισθητήρων έχει ήδη εγκατασταθεί 27ο Δημοτικό Τρικάλων, και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο στις 4 Ιουνίου, οι ίδιοι/ες οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τα οφέλη του TwinAIR.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας