Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Λαζαρίδη στη Βάρκιζα

Έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Λαζαρίδη στη Βάρκιζα

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

(Δ.Τ. Δ. ΒΒΒ) Έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Λαζαρίδη στη Βάρκιζα

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σας προσκαλεί το Σάββατο 2/12 στις 19.00 στα εγκαίνια της μοναδικής έκθεσης ζωγραφικής, του Κυριάκου Λαζαρίδη, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Πολιτισμού, Γυάλινο κτίριο, στην παραλία της Βάρκιζας.

Ο γνωστός ζωγράφος, Κυριάκος Λαζαρίδης, βαδίζοντας στους δρόμους του αφαιρετικού εξπρεσιονισμού, συλλαμβάνει και αποτυπώνει με την προσωπική του πινελιά επιλεγμένα έργα του με θέμα τη θάλασσα και τα καράβια.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης

  • Σάββατο: 12:00 – 22:00
  • Κυριακή: 10:00 – 22:00

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Κυριάκος Λαζαρίδης γεννήθηκε στη Louvain Βελγίου. Έζησε τα μαθητικά του χρόνια στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες (académie royal des beaux arts). Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1990.

Είναι μέλος του Εικαστικού επιμελητήριου Ελλάδος όπου και διετέλεσε και ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Έχει διδάξει ζωγραφικη στο Κολλέγιο Αθηνών (απ όπου είναι και απόφοιτος) στο Deree college, και τα τελευταία χρόνια μαθήματα αγιογραφίας στα πρόγραμμα πολιτισμού του Δήμου μας.

Έχει στο βιογραφικό του 49 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Στοκχόλμη, Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Σίδνεϊ, Τορόντο, United States Olympic Committee (USOC) στις ΗΠΑ, Santa Fe New Mexico, καθώς και πολλες ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έργα του βρίσκονται στο Colorado Springs, στην αμερικανική ολυμπιακή Επιτροπή, στο κολλέγιο Αθηνών στο Deree college αλλά και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Κριτικές

… Η δουλειά του εκπροσωπεί τον αφηρημένο εξπρεσιονισμο.

Η ζωγραφική του Λαζαρίδη είναι ευκαμπτη έχει κίνηση και κυρίως έκφραση.

Εχει κατακτήσει μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική γραφή και γνώση των σχέσεων όγκου χώρου και βαρύτητας…

Πεγκυ Κουνενακη, Κριτικος τέχνης

…. Στα έργα του καταγράφεται η εικαστική μετάφραση της κίνησης.

Μια ζωγραφική που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με κυβιστικες και αφαιρετικες αναμνήσεις αλλά και γραφιστικές και αφαιρετικες διατυπώσεις που συγγενευουν με τα επιτεύγματα ζωγράφων όπως ο Τσιγκος ο Πράσινος ή ο πρώιμος Γαϊτης για να καταλήξει σε μια εξπρεσιονοστικη γραφή με αφαιρετικά ίχνη…

Νίκος Ζιας, Καθηγητής Ιστορίας της τέχνης, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

… Εντυπωσιάζει το πως με λιτότητα εξφραστικων χειρονομιων και μέσων

ο Λαζαρίδης πετυχαίνει να συνταιριαξει εξπρεσιονισμο και αφαίρεση.

Ο καλλιτέχνης εμφανίζεται ώριμος αποφασιστικός και ευρηματικός με αφομοιωμενες σε υψηλό βαθμό όλες τις ερευνητικές και εκφραστικές προσπάθειες…

Π. Σταμάτης Σκληρής

Το έργο του δυνατό και καθαρά προσωπικό είναι σύγχρονο τολμηρό και άξιο…

24.11.2023 Μουσικό Αφιέρωμα στη ”Θάλασσα Μάνα”

Μουσικό Αφιέρωμα στη ''Θάλασσα Μάνα''

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σας προσκαλεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΙΩΝΙΑ» σε μία μοναδική μουσική βραδιά- αφιέρωμα στη θάλασσα, με τίτλο «Θάλασσα Μάνα».

Η ξεχωριστή μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τη Μικτή Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, σε διδασκαλία και διεύθυνση, Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.

Επιμέλεια κειμένων – παρουσίαση Θελξινόη Κοντογιάννη. Στο πιάνο συνοδεύει η Ελμα Καφετζηδάκη.

   Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας