Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

17 Ιουνίου, 2024 16:50

Search
Close this search box.

Ελλάδα: Ακριβότερο κατά 20% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Μειωμένη κίνηση στην αγορά

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Αθήνας λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα- εικόνα αρχείου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει, ωστόσο η κίνηση στα καταστήματα είναι ακόμα υποτονική.  Οι περισσότεροι καταναλωτές περιορίζονται σε έρευνα αγοράς, καθώς φέτος το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο, παρά τα κυβερνητικά μέτρα για συγκράτηση των τιμών.

Οι καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζονται από διεθνείς οίκους αξιολόγησης και επενδυτές, ωστόσο η πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες γίνεται όλο και πιο πιεστική. Ο πληθωρισμός στην χώρα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι τιμές ειδικά στα τρόφιμα και σε βασικά είδη της καθημερινότητας έχουν εκτοξευτεί.

Φέτος οι ενώσεις καταναλωτών εκτιμούν ότι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι έως και 20% πιο ακριβό σε σχέση με πέρυσι.

Ελλάδα: 20% πιο ακριβό το τραπέζι των γιορτών φέτος

Όπως κατέγραψε η εξαμηνιαία έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Ελλάδος, φέτος οι καταναλωτές θα ξοδέψουν για χριστουγεννιάτικες αγορές περίπου 174 ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 20% σε σχέση με τα 146 ευρώ του 2022. Σχεδόν οι μισές αγορές θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες αφού πολλοί περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους καταναλωτές, αλλά και για το κυβερνητικό επιτελείο, είναι η τιμή του κρέατος και των γαλακτοκομικών, τις οποίες προσπαθούν να συγκρατήσουν στα επίπεδα των αρχών του έτους με στοχευμένους ελέγχους στην αγορά.

Το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται μέτρα για «πιο καθαρές» τιμές με στόχο να περάσουν στον τελικό καταναλωτή προσφορές και εκπτώσεις που φέρονται να προσφέρουν οι εταιρείες.

Πηγή: gr.euronews.com

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας