Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Γερμανικός τύπος: στις χειρότερες ευρωπαϊκές πόλεις να ζεις η Αθήνα - «Ισχυρές αντιστάσεις» για τα ομόφυλα ζευγάρια

Γερμανικός τύπος: στις χειρότερες ευρωπαϊκές πόλεις να ζεις η Αθήνα – «Ισχυρές αντιστάσεις» για τα ομόφυλα ζευγάρια

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Στις «χειρότερες πόλεις για να ζεις» η Αθήνα

Μία έρευνα για την ποιότητα ζωής σε ευρωπαϊκές πόλεις, και το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, απασχόλησε τον Γερμανόφωνο Τύπο, Γερμανίας και Ελβετίας. Σύμφωνα με την έρευνα η Αθήνα κατατάσσεται στις τελευταίες  θέσεις της λίστας για τις  ευρωπαϊκές πόλεις που  θα μπορούσε να ζήσει κανείς. Ακόμη στον γερμανόφωνο τύπο υπάρχουν αναφορές ότι  «Έρχεται ο γάμος για ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα, οι αντιστάσεις, όμως,  είναι ισχυρές» σημειώνεται δε ότι «δεν προβάλλει μόνο η Εκκλησία μεγάλη αντίσταση. Το 49% των Ελλήνων απορρίπτει τη νομιμοποίηση του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια.»

Στις «χειρότερες πόλεις για να ζεις» η Αθήνα

Χαμηλό είναι το ποσοστό ικανοποίησης από τη ζωή στην Αθήνα

Το Spiegel Online εστιάζει σε παλαιότερη έρευνα της Κομισιόν για τις ευρωπαϊκές πόλεις με την καλύτερη, αλλά και τη χειρότερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη. Στην πρώτη θέση είναι η Ζυρίχη, όπου το «ποσοστό ικανοποίησης» φτάνει το 97% και ακολουθούν η Κοπεγχάγη, αλλά και η άγνωστη φοιτητούπολη του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία με 96%. Ποσοστό ικανοποίησης 95% συγκεντρώνουν η Λειψία της Γερμανίας, το Γκντανσκ της Πολωνίας, η Στοκχόλμη και η Γενεύη. Έκπληξη αποτελεί το ανατολικογερμανικό λιμάνι του Ροστόκ που εμφανίζεται στην όγδοη θέση με 94%, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει η Μπράγκα της Πορτογαλίας, η πρώτη πόλη της νότιας Ευρώπης στην κατάταξη.

Χαλαροί ρυθμοί στην ολλανδική φοιτητούπολη Γκρόνινγκεν

Πού βρίσκεται όμως η Αθήνα; Δυστυχώς στη δεύτερη θέση από το τέλος, καθώς μόνο το 65% των Αθηναίων δηλώνει ικανοποιημένο από τη ζωή σε αυτή την πόλη. Χειρότερο ποσοστό εμφανίζει μόνο το Παλέρμο (62%), ενώ κοντά στην Αθήνα βρίσκονται τα Τίρανα (66%) και η Νάπολη (επίσης 66%). Όπως εξηγεί το Spiegel Online, η κατάταξη προέκυψε από «συνεντεύξεις με συνολικά 71.153 ανθρώπους σε 83 ευρωπαϊκές πόλεις, δηλαδή περίπου 840 σε κάθε πόλη. Κριτήρια αποτελούν μεταξύ άλλων οι υποδομές, το σύστημα υγείας, ο πολιτισμός, η ασφάλεια, το περιβάλλον, η παιδεία και η κατάσταση στην αγορά εργασίας».

«Ισχυρές αντιστάσεις» για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πράσινο φως και στην Ελλάδα για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung (NZZ) αναφέρεται στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έρχεται ο γάμος για ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα; Οι αντιστάσεις είναι ισχυρές» διαβάζουμε στον τίτλο του ρεπορτάζ που επισημαίνει ότι «δεν προβάλλει μόνο η Εκκλησία μεγάλη αντίσταση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Alco για τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αυτή την εβδομάδα, το 49% των Ελλήνων απορρίπτει τη νομιμοποίηση του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια. Ένα ποσοστό 35% δηλώνει υπέρ. Αλλά και στο ίδιο του το κόμμα, ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ελπίζει σε μία ανεπιφύλακτη υποστήριξη. Σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, από τους 158 βουλευτές της συντηρητικής ‘Νέας Δημοκρατίας’ μπορεί να είναι λιγότεροι από 100 εκείνοι που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι αίρεται η κομματική πειθαρχία για την επικείμενη ψηφοφορία».

Η εφημερίδα της Ζυρίχης αναφέρεται και στο επίμαχο ζήτημα της τεκνοθεσίας με παρένθετη μητέρα, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται μεν, «αλλά μόνο για ετερόφυλα ζευγάρια και για ανύπαντρες γυναίκες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν για ιατρικούς λόγους. Η παρένθετη μητρότητα επιτρέπεται μόνο υπό αλτρουϊστικούς όρους, δηλαδή όχι επ’ αμοιβή. Αλλά και εδώ έχει ‘αναπτυχθεί μία ‘γκρίζα ζώνη’, στην οποία ευδοκιμούν επικερδείς ευκαιρίες εμπορικής εκμετάλλευσης».

Γιάννης Παπαδημητρίου

Πηγή: dw.com

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας