Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

18 Ιουνίου, 2024 23:49

Search
Close this search box.

Κέντρα Πρόληψης εξαρτήσεων: Ψήφισμα Δήμων της Αττικής για την διατήρηση και ενίσχυσή τους

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Συνάντηση στο δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, οι εκπρόσωποι 14 δήμων της Αττικής που φιλοξενούν Κέντρα Πρόληψης. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, εκδόθηκε κοινό ψήφισμα για τη στήριξή τους, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Τα Κέντρα Πρόληψης επιτελούν μέγιστης σημασίας έργο στο θέμα της ενημέρωσης-πρόληψης των εξαρτήσεων. Έχουν υποστηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας (γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, νέους κά), συχνά μάλιστα αποτελούν, ιδίως στις μικρές κοινότητες, τη μοναδική υπηρεσία ψυχικής υγείας που θα προστρέξει ο δημότης μας. Τα επιστημονικά προγράμματα που σχεδιάζουν και υλοποιούν, στηρίζονται στην εργαλειοθήκη των Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών (ΕυΠρο) ποιότητας στον τομέα της πρόληψης. Η δουλειά τους έχει μνημονευτεί ως πρότυπη και καινοτόμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά. Οι δράσεις τους συνδιαμορφώνονται από τις κατά τόπους ανάγκες των πολιτών/ωφελούμενων τους.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, με τίτλο “Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης”, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που ουσιαστικά αφήνουν μετέωρα, χωρίς καμία νομοθετική ρήτρα τα Κέντρα Πρόληψης και χωρίς χρηματοδότηση.

Ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε δομές που υπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών μας.

 • Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης.
 • Επιδιώκουμε διάλογο από μηδενική βάση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη θεσμική λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, την πάγια και επαρκή χρηματοδότησή τους από την Πολιτεία, την τοπική λειτουργία τους και τη συμμετοχική τους διοίκηση, αλλά και τη συνέχιση της “φιλοσοφίας” της Πρόληψης στην Κοινότητα, που έδωσε πρωτοποριακά αποτελέσματα για τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
 • Ζητάμε να παραμείνουν εγκεκριμένοι φορείς για την πρόληψη στον χώρο της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων, να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν οι πολλές κενές θέσεις προσωπικού και να δημιουργηθούν Κέντρα Πρόληψης εκεί που δεν υπάρχουν».

Στο τέλος γίνεται κάλεσμα για συγκέντρωση και συγκεκριμένα: «Σας καλούμε να δώσετε το “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος που διοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και το Σωματείο Εργαζομένων Πρόληψης την Τετάρτη 19 Ιουνίου από τις 17.30 έως τις 22.00.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΘΗΝΑ ΥΓΕΙΑ» (ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)
 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» (ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)
 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΚΕΠΡΑΓΕΑ» (ΔΗΜΟΙ ΑΛΙΜΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ)
 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΡΓΩ» (ΔΗΜΟΙ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)
 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ» (ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)
 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» (ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ)
 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΦΑΕΘΩΝ» (ΔΗΜΟΙ ΙΛΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ)
 • ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΡΙΔΑ (ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ)».

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας