Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 18:41

Search
Close this search box.

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Ηρακλείου: Τηλεκπαίδευση σε μαθητές/τριες απομακρυσμένων περιοχών

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Πρωτοπορεί πανελλαδικά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου, εγκαινιάζοντας την εξ’ αποστάσεων εκπαίδευση σε μαθητές και μαθήτριες που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και οικισμούς στην περιφέρεια του Δήμου και δεν μπορούν να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης, λειτουργούν για το σκοπό αυτό, 2 τμήματα τηλεεκπαίδευσης και καταβάλλονται προσπάθειες ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, καθώς αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο εξυπηρετεί τους μαθητές. Αυτή η προσπάθεια υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου και της Συντονίστριας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Μελπομένης Περιστέρη, ενώ από φέτος λειτουργεί επίσης και τμήμα της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας για οικονομικούς μετανάστες ή στελέχη επιχειρήσεων που έχουν άλλη εθνικότητα και διαμένουν και εργάζονται στο Δήμο Ηρακλείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζει με επιτυχία τη λειτουργία του, παρέχοντας δωρεάν διδασκαλία από εθελοντές καθηγητές, σε μαθητές και μαθήτριες που οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους ενισχύσουν πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ προσφέρει και διδασκαλία και σε άλλες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Στην κοινωνική δομή, συμμετέχουν περίπου 22 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και περίπου 70 μαθητές όλων των τάξεων οι οποίοι παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα που πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στις εγκαταστάσεις του 7ου Γενικού Λυκείου και 6ου ΕΠΑΛ στην Κηπούπολη.

Κοπή πίτας εθελοντών

Το απόγευμα της Κυριακής 25/2, οι εθελοντές καθηγητές, -τριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου έκοψαν την πίτα τους, παρουσία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού, των Αντιδημάρχων Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη και Εθελοντισμού Φιλαρέτης Δαφέρμου Χρονάκη και της συντονίστριας Μελπομένης Περιστέρη .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ευχαρίστησε όλες και όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς για την σημαντική προσφορά τους, επιβεβαιώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, ενισχύοντας την όλη προσπάθεια με κάθε διαθέσιμο τρόπο.

Επεσήμανε επίσης ότι «Πρόκειται για μια επιτυχημένη δράση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που συνεχίζεται και θέλουμε να την διευρύνουμε και να την εμβαθύνουμε. Μακάρι να έρθουν κι άλλοι συνάδελφοί μας εθελοντές, είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί εδώ, είναι άλλωστε μια από τις δράσεις που αξίζει να ενισχυθεί ακόμα περαιτέρω για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, βάλουμε κι άλλους στόχους και να τη διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο.».

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας