Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
ΟΚΟΙΠ  (πρώην ΜΚΟ): Νέο καθεστώς πλήρους διαφάνειας των οικονομικών τους και όχι μόνο, από την Ν.Κεραμέως

ΟΚΟΙΠ (πρώην ΜΚΟ): Νέο καθεστώς πλήρους διαφάνειας των οικονομικών τους και όχι μόνο, από την Ν.Κεραμέως

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Σε ανακοινώσεις προχώρησε η Υπουργός Εσωτερικών για το νέο καθεστώς  ελέγχου των ΟΚΟΙΠ (Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, γνωστές ως ΜΚΟ) και ειδικότερα των οικονομικών τους, προκειμένου  αυτές να λειτουργούν νόμιμα… Ειδικότερα  η ανακοίνωση της κας Κεραμέως, αναφέρει:

«Οι ΟΚΟΙΠ (Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, προηγουμένως γνωστές ως ΜΚΟ) απέκτησαν στην πράξη πλήρες πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας.

Τις προηγούμενες ημέρες στο Υπουργείο Εσωτερικών θέσαμε σε λειτουργία δύο νέες πλατφόρμες (διαθέσιμες στο okoip.gov.gr), στις οποίες οι ΟΚΟΙΠ καταθέτουν στοιχεία για την ίδρυσή τους, τα όργανα διοίκησης, τη λειτουργία τους, τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους ενημερότητες, εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών και άλλα στοιχεία.

Ανάλογα με το εύρος των στοιχείων που καταθέτουν, οι ΟΚΟΙΠ απολαμβάνουν οφέλη όπως φορολογικά κίνητρα προς ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης τους και πρόσβαση στη διεκδίκηση κρατικών χρηματοδοτήσεων.

Ταυτόχρονα, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί τις πλατφόρμες, να ενημερωθεί για συγκεκριμένες ΟΚΟΙΠ για να αποφασίσει π.χ. να συνεργαστεί με μία ΟΚΟΙΠ ή να κάνει μία δωρεά.

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενισχύσουμε την ακεραιότητα, τη διαφάνεια και τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση των ΟΚΟΙΠ, να στηρίξουμε το σημαντικό έργο κοινωφελών οργανώσεων και τον εθελοντισμό.»

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας