Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 21:27

Search
Close this search box.

Saronikos Synergy: Καινοτόμο Πρόγραμμα Χορηγικών Συνεργειών στον δήμο Σαρωνικού

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Το πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις ενσωματώνουν στη δραστηριότητά τους τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες τους, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση ζωής της ευρύτερης κοινωνίας. Στόχος του προγράμματος είναι να αποτελέσει μία γέφυρα ανάμεσα στον δήμο και τις εταιρείες, τα ιδρύματα και τους οργανισμούς, παρέχοντας πληροφορίες και επιλογές για συνεργατικές πρωτοβουλίες με άξονες προτεραιότητας την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία.

————————-

Ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Συνέργειας στον δήμο Σαρωνικού (ΑΠΕ – ΜΠΕ / Δημ. Βασιλόπουλος)

Τη συνέργεια με τον ιδιωτικό τομέα αναπτύσσουν στον δήμο Σαρωνικού, με στόχο να βγαίνουν όλοι ωφελημένοι και κυρίως η τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Ιδιαίτερα δραστήριο και με καινοτόμες ιδέες το Γραφείο Χορηγιών και Εξεύρεσης Πόρων του δήμου Σαρωνικού ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την έναρξη του προγράμματος Saronikos Synergy.

Το πρόγραμμα βασίζεται στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις ενσωματώνουν στη δραστηριότητά τους τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες τους, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση ζωής της ευρύτερης κοινωνίας.

Στόχος του προγράμματος είναι να αποτελέσει μία γέφυρα ανάμεσα στον δήμο και τις εταιρείες, τα ιδρύματα και τους οργανισμούς, παρέχοντας πληροφορίες και επιλογές για συνεργατικές πρωτοβουλίες με άξονες προτεραιότητας την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία. Ουσιαστικά, ο δήμος από τη δική του μεριά αναζητά πόρους για διάφορα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών του, αλλά και το περιβάλλον και οι εταιρείες από τη δική τους μεριά, βρίσκουν μέσα από την αξιοπιστία και τη διαφάνεια που παρέχει ο δήμος, το πεδίο ανάπτυξης τόσο για το κοινωνικό αποτύπωμα που επιθυμούν να διαμορφώσουν, όσο φυσικά και για την προβολή τους.

Ως προς το αποτύπωμα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διεθνώς πως οι πολίτες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων και τη συμβολή τους στη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου, είτε αυτές είναι μεγάλες, είτε μεσαίες ή ακόμη και πιο μικρές. Σε αυτό έχουν συμβάλει πολύ και τα social media και η διάδοση της πληροφορίας μέσα από αυτούς τους ισότοπους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τον θετικό αντίκτυπο που έχει για διάφορες εταιρείες η κινητοποίησή τους για παράδειγμα, μετά από μια φυσική καταστροφή, όπως είναι κάποιος σεισμός ή κάποια πλημμύρα και η έμπρακτη προσφορά τους σε σεισμοπαθείς ή πλημμυροπαθείς.

Μάλιστα, οι μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και οι εισηγμένες, πρέπει να αποδίδουν μετρήσεις για το κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους έργο. Τα επόμενα χρόνια εκτιμάται πως αυτό θα επεκταθεί και στις μικρότερες επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων εθελοντικά έχουν ήδη εντάξει στο πρόγραμμά τους δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Εκεί ακριβώς λοιπόν, έρχεται ο δήμος Σαρωνικού και παρουσιάζοντας οργανωμένα και κοστολογημένα ένα πεδίο δράσης, καλεί τις επιχειρήσεις, τα ιδρύματα και τους οργανισμούς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Saronikos Synergy, αναλαμβάνοντας ένα πολύ σημαντικό επιπρόσθετο και συμπληρωματικό ρόλο στο έργο ανασυγκρότησης του δήμου.

«Όραμά μας είναι οι εταιρείες και η κοινωνία να ενωθούν μέσα από αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ακεραιότητα, η διαφάνεια και η κοινωνική δικαιοσύνη, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και τις οποίες ενστερνίζεται και πρεσβεύει η νέα διοίκηση του δήμου Σαρωνικού», ανέφερε μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση η δημοτική Αρχή.

Δήμ. Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου: «Ως δήμος έχουμε ένα δομημένο πρόγραμμα»

Σε όλες αυτές τις παραμέτρους στέκεται και ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, μιλώντας για το Saronikos Synergy στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η σκέψη είναι πως υπάρχει ένα κοινό από εταιρείες σε όλη την Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και άλλες που ενδιαφέρονται κι αυτές να αναπτύξουν ανάλογη δραστηριότητα», λέει αρχικά ο κ. Παπαχρήστου και συνεχίζει: «Εμείς ως δήμος έχουμε ένα δομημένο πρόγραμμα πάνω σε αυτό και επικοινωνούμε μαζί τους, όπου τους προσφέρουμε να αναλάβουν διάφορα πεδία, όπως δημοτικά πάρκα, μικρές παιδικές χαρές, να “ υιοθετήσουν’’ μια έκταση ή ένα κτήμα με κοινωνικό αντίκτυπο ή τον καθαρισμό μιας παραλίας, που είναι ένας τομέας πολύ σημαντικός για τον δήμο μας.

Διαθέτουμε ήδη ένα ενδεικτικό κοστολόγιο και το έχουμε στείλει. Τους προσεγγίζουμε δηλαδή οργανωμένα. Η συνεργασία γίνεται δημόσια, μετά και την έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή και με διαφάνεια. Εμείς ουσιαστικά, αναζητάμε παραπάνω πόρους και οι εταιρείες αναζητούν το κοινωνικό πεδίο πάνω στο οποίο θα διαθέσουν το ποσό που έχουν αποφασίσει γι’ αυτό τον σκοπό. Απλώς, δεν παίρνουμε εμείς τα χρήματα, αφού το έργο το προχωρά κανονικά η ίδια η εταιρεία μέσα από εμάς».

Ο κ. Παπαχρήστου διευκρινίζει πως το Saronikos Synergy δεν αφορά μόνο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον δήμο, αλλά όλες σε όλη την Ελλάδα, όμως τα έργα όπου θα υπάρξει αυτή η συνεργία βρίσκονται φυσικά εντός των ορίων του δήμου. Στην ερώτηση αν σε αυτό το πρώτο διάστημα, υπάρχει η ανταπόκριση από εταιρείες, απαντά πως ήδη έχει φτιαχτεί το πρώτο πάρκο από μια εταιρεία και ήδη ο δήμος συζητά τώρα με άλλη εταιρεία για τον καθαρισμό των ακτών.

«Κερδισμένοι είναι και οι δύο», προσθέτει ο κ. Παπαχρήστου και εξηγεί: «Εμείς ως δήμος γιατί έχουμε έτοιμο κάτι που θα έπρεπε να διαθέσουμε πόρους για να το φτιάξουμε και η εταιρεία, από τη μια μεριά θα κερδίσει τη θετική προβολή της μέσα από τον δήμο και το έργο που δημιούργησε με το κοινωνικό αντίκρισμα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στην Αγγλία, για να πάρουν κάποια χρήματα οι εταιρείες, ιδιαίτερα οι μεγάλες, οφείλουν να έχουν κι ένα κοινωνικό αποτύπωμα, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την ενεργειακή απόδοση. Αυτό θα έρθει και στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει ήδη να λειτουργεί σε κάποιο επίπεδο».

Και ο δήμαρχος Σαρωνικού καταλήγει: «Εμείς λοιπόν ως δήμος θέλουμε πάνω σε αυτό να είμαστε έτοιμοι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Δημ. Βασιλόπουλος

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας