Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

21 Απριλίου, 2024 13:06

Search
Close this search box.

Βριλήσσια: Οικολογικά εξ απαλών ονύχων – Η κομποστοποίηση πάει… σχολείο

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Στις σχολικές μονάδες της πόλης, βάζει ο Δήμος Βριλησσίων την κομποστοποίηση, με το πρόγραμμα «Επιτόπια Κομποστοποίηση στα Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων». Στόχος η προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων.

Όπως επισημαίνει, το εν λόγω πρόγραμμα  ανταποκρίνεται σε μία ανάγκη της εποχής, για δράσεις που προάγουν την πράσινη σκέψη και την οικολογική ευαισθητοποίηση των νέων της πόλης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης, βρέθηκε  το πρωί της Πέμπτης, στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης και μαζί με τους αντιδημάρχους Παιδείας και Καθαριότητας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους μαθητές για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων που θα μετατρέπονται σε κομπόστ στο σχολείο τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές συλλέγουν τα οργανικά απόβλητα  στο σχολείο τους, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε κομπόστ εντός του κομποστοποιητή, ο οποίος παραχωρείται δωρεάν από το Δήμο Βριλησσίων. Με τη διαδικασία της κομποστοποίησης, δημιουργείται ένα προϊόν, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, που αποτελείται από τα απόβλητα που διαφορετικά θα κατέληγαν στη χωματερή. Το κομπόστ αυτό είναι εξαιρετικό για την κηπουρική και την ανάπτυξη φυτών.

Ο στόχος του προγράμματος είναι πολύπλευρος, επισημαίνει ο Δήμος: Πέρα από τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τη μείωση της ταφής απορριμμάτων, το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Μέσα από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με βιώσιμες πρακτικές για το περιβάλλον και αποκτούν βαθύτερη κατανόηση για τη σημασία της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων. Παράλληλα, το πρόγραμμα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αίσθησης συλλογικότητας και τη διάδοση της πράσινης συνείδησης στις οικογένειες και το κοινωνικό περιβάλλον των παιδιών. “Με την υποστήριξη και τη συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον για τις επόμενες γενιές”, επισημαίνει ο Δήμος Βριλησσίων.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας