Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

18 Ιουνίου, 2024 23:44

Search
Close this search box.

Υπουργείο Αθλητισμού: Έλεγχοι στους Δήμους και στους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων “Άθληση για Όλους”

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Με Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Ι. Βρούτση ορίζεται η διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης σε φορείς υλοποίησης των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους από ελεγκτές που ορίζονται από του υπουργείο Αθλητισμού.

Σκοπός αυτών των ελέγχων, σύμφωνα με την απόφαση, είναι η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, η κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των πολιτών για άθληση, η ενίσχυση της πολυμορφικότητας των προγραμμάτων και η βελτίωση της ανταποδοτικότητας των δαπανών τόσο του Κρατικού προϋπολογισμού, όσο και των ιδιωτών.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εν λόγω έλεγχοι δεν υποκαθιστούν κάθε άλλο έλεγχο, διοικητικό και οικονομικό, των φορέων υλοποίησης Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο., που προ- βλέπεται στις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις νόμων.

Σύμφωνα με άρθρο 2 της απόφασης  οι επιτόπιοι έλεγχοι διενεργούνται στον χώρο υλοποίησης των Π.Α.γ.Ο. και Ε.Α.γ.Ο. του φορέα, μετά από εντολή είτε του αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού υπουργού, είτε του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, είτε του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης Αθλητισμού, είτε του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων.

Οι έλεγχοι διακρίνονται σε προγραμματισμένους και  έκτακτους.

Σε ότι αφορά στους εκτάκτους ελέγχους, αυτοί  διενεργούνται ύστερα από καταγγελίες/αναφορές σχετικά με την μη ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Οργανωτικού Πλαισίου, τις οποίες το αρμόδιο τμήμα σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού, Επιστημονικής Υποστήριξης και Διεθνών Σχέσεων έχει αποφανθεί ότι χρήζουν διερεύνησης.

Για να δείτε την απόφαση του Υπουργού Αθλητισμού, κάντε κλικ εδώ        

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας