Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Δήμος Αγία Βαρβάρας: Μισθώνει χώρο για τις ανάγκες των ομαδικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής

Δήμος Αγία Βαρβάρας: Μισθώνει χώρο για τις ανάγκες των ομαδικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Την Μίσθωση χώρου για τις ανάγκες των ομαδικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο  του δήμου Αγίας Βαρβάρας, με την σημείωση ότι αυτός θα πρέπι να είναι πλησίον  του δημαρχείου της πόλης….

Τι αναφέρεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (απόσπασμα)

Μίσθωση χώρου για τις ανάγκες των ομαδικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής (για να δείτε την απόφαση του Δ.Σ. κάντε κλικ εδώ)

——————

«Στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας υλοποιήθηκε η Δράση 9.4.1 «Προώθηση της κοινωνικής συνοχής μέσα από την στήριξη της κοινωνικής ένταξης παιδιών, εφήβων, νέων». Οι υπηρεσίες της Δράσης 9.4.1, απευθύνθηκαν κυρίως σε οικογένειες, παιδιά και νέους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, εκπαιδευτικούς κι άλλους ενήλικες σχετιζόμενους με το παιδί, σε άτομα χαμηλού εισοδήματος και δικαιούχους του Ε.Ε.Ε που απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Για τη στέγαση των ομαδικών δραστηριοτήτων της δράσης όπως: τάξεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ομάδες συμβουλευτικής γονέων κ.α. αναδείχθηκε η αναγκαιότητα μίσθωσης χώρου από τον ανάδοχο του έργου πλησίον του δημοτικού καταστήματος.

Η Δράση 9.4.1 ολοκληρώθηκε, μετά και από την παράταση που εξασφάλισε ο Δήμος, στις 31 Οκτωβρίου 2023 και εκτιμάται ότι θα συνεχισθεί το φθινόπωρο του 2024, με τη νέα προγραμματική περίοδο, όταν θα ολοκληρωθούν οι εγκρίσεις και οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες.

Στο διάστημα που μεσολαβεί είναι απαραίτητο δράσεις, όπως οι τάξεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ομάδες συμβουλευτικής γονέων κ.α. να μη διακοπούν αλλά να συνεχισθούν από στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και εθελοντές διότι καλύπτουν σημαντικές ανάγκες ευάλωτων ομάδων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Ενισχυτική διδασκαλία με την απασχόληση Παιδαγωγού παρέχεται και στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας-Παραρτήματος Ρομά σε παιδιά δημοτικού σχολείου. Σήμερα τα αιτήματα γονέων για την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά είναι περισσότερα από 70.

Οι υπάρχοντες διαθέσιμοι χώροι δεν επαρκούν καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες στο σύνολό τους εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών και έχουν αυξήσει στο μέγιστο το επιστημονικό προσωπικό, μέσω προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Επιπλέον εν όψει

και της λειτουργίας υπηρεσίας Πολεοδομίας στον χώρο του δημαρχείου, υπάρχει έλλειψη χώρου στέγασης των παραπάνω υπηρεσιών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε για τη λήψη απόφασης μίσθωσης ισόγειου χώρου τουλάχιστον 60 τ.μ, πλησίον του δημαρχείου, για τη στέγαση των ομαδικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την μίσθωση, με τη διενέργεια δημοπρασίας, ισόγειου χώρου τουλάχιστον 60 τ.μ, πλησίον του δημαρχείου, για τη στέγαση των ομαδικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας