Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

27 Μαΐου, 2024 18:34

Athens, GR
24°
Fair
Search
Close this search box.

Δήμος Ευόσμου – Κορδελιού: Διαγωνισμός αξίας 9.122.000 ευρώ για νέο έργο διπλής ανάπλασης στις Δ.Ε. Ευόσμου και Δ.Ε. Ελευθερίου- Κορδελιού

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Σε δημοπράτηση του έργου «Ανάπλαση οδού Καραολή & Δημητρίου και κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου και Μ. Αλεξάνδρου στη Δ.Ε. Ευόσμου, και ανάπλαση οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Αθανασίου Διάκου, Σιατίστης, Μελ. Μερκούρη και Κρήτης στη Δ.Ε. Ελευθερίου- Κορδελιού» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Θεσσαλονίκης, προχώρησε ο Δήμος Ευόσμου – Κορδελίου δια της ΑΝΕΘ Α.Ο.Τ.Α.

  • Η αρχική εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 9.122.000 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 7.356.451,61 ευρώ). Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).
  • Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα.
  • Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Αποτελεί έργο δημόσιων συμβάσεων που δεν χρηματοδοτείται από τα ταμεία της ΕΕ. Η δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις (ΣΔΣ)
  • Αναθέτουσα αρχή είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΝΕΘ Α.Ο.Τ.Α.)

Αντικείμενο του έργου

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση 2 περιοχών στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου  Θεσσαλονίκης και ειδικότερα:

  • την ανάπλαση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Μ. Μερκούρη, Κρήτης, Α. Διάκου και Σιατίστης, και
  • την ανάπλαση της οδού Καραολή & Δημητρίου καθώς και την υλοποίηση νέου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου και Μεγ. Αλεξάνδρου.

Το έργο στοχεύει στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση μέσω της ανακατασκευής των πεζοδρομίων, της διευθέτησης της στάθμευσης οχημάτων, της βελτίωσης της προσβασιμότητας, της εφαρμογής νέων φυτεύσεων, της εγκατάστασης νέου ηλεκτροφωτισμού, της εφαρμογής κατάλληλου αστικού εξοπλισμού και της διευθέτησης της κυκλοφορίας μέσω του νέου κυκλικού κόμβου.

Για την χρηματοδότηση του έργου έχει υπογραφεί σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την απορρόφηση ποσού ύψους 9,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην οριστική μελέτη του έργου πρόκειται να αλλάξουν την εικόνα και την αισθητική σε γειτονιές του Ευόσμου και του Κορδελιού.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν σε ανακατασκευές δρόμων, πεζοδρομίων, ενίσχυση πρασίνου και σύγχρονου φωτισμού σε πάρκα και πλατείες, ενώ κομβικής σημασίας θεωρείται η πλήρης ανακατασκευή του οδικού άξονα Καραολή και Δημητρίου, το μεγαλύτερο οδικό άξονα στον Εύοσμο, μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το δήμο στόχος των έργων και παρεμβάσεων που σχεδιάζονται είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κεντρικών περιοχών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, μέσω μιας σύγχρονης αρχιτεκτονικής προσέγγισης του αστικού χώρου.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν αφορούν στην ανακατασκευή πεζοδρομίων, στη διευθέτηση της παρόδιας στάθμευσης οχημάτων, στη  βελτίωση της προσβασιμότητας πεζών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες, στην εφαρμογή νέων φυτεύσεων, στην εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, στην προμήθεια κατάλληλου αστικού εξοπλισμού, στη διευθέτηση της κυκλοφορίας μέσω νέων κυκλικών κόμβων και στην ανάπλαση χώρων πρασίνου.

Ποια έργα θα γίνουν

Συγκεκριμένα το έργο «Ανάπλαση οδών και ανοιχτών χώρων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου» υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2021 και έλαβε έγκριση τον περασμένο Απρίλιο, περιλαμβάνοντας ένα σύνολο εκτεταμένων παρεμβάσεων που αφορούν :

  • στην ανάπλαση της οδού Καραολή & Δημητρίου και την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου και Μ. Αλεξάνδρου στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου
  • στην ανάπλαση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως, Αθανασίου Διάκου, Σιατίστης, Μελ. Μερκούρη και Κρήτης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού
  • στην εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση των οδών Καραολή & Δημητρίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, 28ης Οκτωβρίου, Αλεξάνδρου Παπάγου – Μουσών, Μαιάνδρου, 25ης Μαρτίου και Πολυτεχνείου και του χώρου πρασίνου στο Ο.Τ.233ε, καθώς και στην επικαιροποίηση υφιστάμενων μελετών
  • στη δαπάνη μεταφοράς δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας