Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
08122023-80421

Δήμος Ηρακλείου: Δεκτός στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Νέες προοπτικές δημιουργούνται στο Δήμο Ηρακλείου αναφορικά με την προσέλκυση νέων επισκεπτών. Παράλληλα συνιστά και δικαίωση του σχεδιασμού που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να καθιερωθεί ως γαστρονομικός προορισμός διεθνούς επιπέδου…

———————

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η επίσημη τελετή ένταξης του Ηρακλείου στο διεθνές δίκτυο «Creative Cities» της UNESCO, στον τομέα της Γαστρονομίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Η ένταξη της πόλης μας στο δίκτυο Cretative Cities της UNESCO αποτελεί μια ξεχωριστή διάκριση, καθώς μονάχα 7 πόλεις από όλο τον  κόσμο πέτυχαν κάτι αντίστοιχο φέτος.

Παράλληλα συνιστά και δικαίωση του σχεδιασμού που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να καθιερωθεί ως γαστρονομικός προορισμός διεθνούς επιπέδου.

Με μια σειρά από ενέργειες και δράσεις, όπως το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνουμε κάθε χρόνο και έχει εξελιχθεί σε θεσμό, δείξαμε εμπράκτως ότι η ανάδειξη της κρητικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων και παραγωγών μπορεί και πρέπει να αποτελέσει  βασικό άξονα στην στρατηγική για την ενδυνάμωση του τουριστικού brand του Ηρακλείου.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την πρόεδρο κ. Τζιτζικώστα και την Ελληνική  Εθνική Επιτροπή της UNESCO για την βοήθειά τους στην κατάρτιση του φακέλου της υποψηφιότητας του Ηρακλείου, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη και τους συνεργάτες του για την συστηματική δουλειά τους  στον τομέα του τουρισμού και της σύνδεσής του με την γαστρονομία καθώς και όλους όσοι συνεισέφεραν  για να βρισκόμαστε απόψε εδώ».

Χαιρετισμό μέσω βίντεο απέστειλε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συνεχάρη τον Δήμο Ηρακλείου και όλους τους εμπλεκομένους για την σημαντική αυτή επιτυχία που δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στο Ηράκλειο στην πολύ ανταγωνιστική, διεθνή τουριστική αγορά.

Επανασύσταση της Κρητικής Διατροφής

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης  Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού, Γιώργος Σισαμάκης ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του και όσους βοήθησαν να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, ο οποίος χρειάστηκε σκληρή δουλειά όπως επεσήμανε: «Η ένταξη στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς και  μας δίνει τη δυνατότητα να επανασυστήσουμε την κρητική διατροφή και τον κρητικό τρόπο ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο ενδυναμώνοντας την τουριστική ταυτότητα του Ηρακλείου και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας».

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα  στον χαιρετισμό της ανέδειξε τη σημασία του δικτύου των Δημιουργικών Πόλεων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Μύρων Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Υπουργείου Τουρισμού, ο Σταύρος Τζεδάκης, Αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο Claudio Cecchinelli,  εκπρόσωπος του Δήμου Bergamo Unesco City of Gastronomy και η Στέλλα Ψαροπούλου εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, της μοναδικής άλλης πόλης από την Ελλάδα που είναι ενταγμένη στο δίκτυο Creative Cities για την γαστρονομία.

Ακολούθως ο Δήμαρχος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην κ. Τζιτζικώστα και ο κ Σισαμάκης τιμητική πλακέτα στον κ. Φλουρ.

Πηγή: in.gr / Χρήστος Ράπτης

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας