Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 22:16

Search
Close this search box.

Διοίκηση Δήμου Χαϊδαρίου: Απαράδεκτη πρακτική η στοχοποίηση εργαζόμενων του δήμου

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Ανεπίτρεπτη η στοχοποίηση εργαζόμενης του Δήμου…

Ο Δήμος Χαϊδαρίου θεωρεί απαράδεκτες τις πρακτικές των κ.κ. Βαγγέλη Ντηνιακού και Αποστόλη Θεοφίλη, οι οποίοι στοχοποιούν εργαζόμενη του Δήμου.

Η εργαζόμενη Σ.Α, προσελήφθη (και δεν διορίστηκε) με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με τίτλο «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση 21.500 ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω, σε φορείς του δημόσιου τομέα». Πρόκειται για πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανέργους άνω των 55 ετών οι οποίοι, εκτός από την εργασία για να ζήσουν, θέλουν και να συμπληρώσουν ένσημα για τη σύνταξη, και το οποίο πρόγραμμα έχει διάρκεια έως 2 ετών (το λεγόμενο «1+1»).

Η Δημοτική Αρχή και τώρα ως διοίκηση του Δήμου αλλά και από τη θέση της αντιπολίτευσης ήταν πάντα ενάντια στην λογική αυτών των προγραμμάτων που κάνουν έναν άνθρωπο να τρέχει να μαζέψει ένσημα από ‘δω κι από ‘κει για να μπορέσει να βγει στη σύνταξη αλλά και να επιβιώσει, με ένα μισθό που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες. Θέση της Δημοτικής Αρχής είναι αυτό το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται με τη συνταξιοδότηση του δικαιούχου. Ωστόσο αξιοποιεί τα υπάρχοντα προγράμματα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, μιας και οι κενές οργανικές θέσεις είναι εκατοντάδες. Με αυτό το πρόγραμμα προσελήφθη λοιπόν η Σ.Α, μέσα από μια διαδικασία την οποία ορίζει η ΔΥΠΑ, η οποία αφού ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα στέλνει τους εργαζόμενους στους φορείς. Μάλιστα μετά το πέρας των 2 ετών ο εργαζόμενος δεν μπορεί να εργαστεί ξανά στον ίδιο φορέα, δημιουργώντας κενό και αφήνοντας το Δήμο να ψάχνει ξανά μέσω προγραμμάτων.

Προκαλεί εντύπωση το ότι ο κ. Ντηνιακός, ο οποίος υπήρξε 4 χρόνια Δήμαρχος, δεν γνωρίζει ή κάνει πως δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτών των προγραμμάτων και τον τρόπο πρόσληψης εργαζομένων με αυτά. Όσο για τον κ. Θεοφίλη, κάποιος θα περίμενε πως τόσα χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, κάτι θα είχε μάθει.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν πρέπει να ζητά πιστοποιητικό φρονημάτων από οποιονδήποτε εργαζόμενο, προκειμένου να κρίνει εάν θα δώσει «πράσινο φως» για μια πρόσληψη ή όχι. Το εάν η εργαζόμενη στηρίζει ή δεν στηρίζει την οποιαδήποτε παράταξη, είναι αναφαίρετο δικαίωμά της, και δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να ελέγχει τις πολιτικές πεποιθήσεις των δεκάδων εργαζομένων του που καθημερινά έρχονται σε επαφή με τους δημότες. Όσο για τον «υβριστικό λόγο», η διοίκηση του Δήμου οφείλει να ενημερώσει πως δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία σε βάρος της Σ.Α και ούτε ο προϊστάμενος του συγκεκριμένου τμήματος έχει ενημερωθεί για κάποιο παράπονο.

Η Δημοτική Αρχή σημειώνει σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτρέψει να μπαίνουν στο στόχαστρο εργαζόμενοι επειδή δεν είναι αρεστές σε κάποιους οι πολιτικές τους επιλογές.

Υ.Γ. Η μητέρα του Αντιδημάρχου -που σύμφωνα με τον κ. Ντηνιακό η τωρινή Δημοτική Αρχή «έσπευσε να διορίσει»-, μπήκε στο Δήμο με το ίδιο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ στις 29/12/2023, με την πρόσληψη να έχει την υπογραφή του τότε Δημάρχου. Του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας