Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

30 Μαΐου, 2024 23:13

Search
Close this search box.

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι Παρεμβάσεις της στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το Δεκέμβριο του 2023

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης και της 28ης Δεκεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν:

Για τον οικονομικό ισολογισμό- απολογισμό του 2022:

“Ο αντιδήμαρχος μας είπε στην εισήγηση ότι είναι λυπηρό που αυξάνονται τα χρέη των Δημοτών προς τον Δήμο. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Δε χρωστάνε γενικά οι δημότες αλλά συγκεκριμένοι «δημότες». Φέτος, από το εισηγητικό λείπει ο πίνακας που υπήρχε πάντα στον ισολογισμό με την ανάλυση των ποσών που οφείλονται στο Δήμο. Θεωρούμε ότι δεν λείπει τυχαία. Αν πάρουμε ως βάση τον συγκεκριμένο πίνακα του 2021 μέχρι 1000€ χρωστάνε 622 ΑΦΜ, ποσό ύψους 171.000€. Από 100.000€ και πάνω χρωστάνε 44 ΑΦΜ και μάλιστα ποσό ύψους 8,5 εκ €. Για αυτό λείπει αυτός ο πίνακας από τον φετινό ισολογισμό αφού αποδεικνύει ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαϊκού κόσμου του Περιστερίου που δοκιμάζετε από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την αναδουλειά, θέλει- δε θέλει πληρώνει. Την ίδια ώρα, 44 “έξυπνοι” πίνουν στην υγεία των κορόιδων και δεν τους ακουμπάει τίποτε. Πρόσφατα επικοινώνησε μια αυτοαπασχολούμενη που οφείλει στον Δήμο 2.000€ από ένα πρόστιμο για μια “ταμπέλα”. Πρόστιμο για το οποίο δεν ειδοποιήθηκε. Τι έκανε ο Δήμος; Της δέσμευσε το λογαριασμό!

Επίσης αναφέρετε στο εισηγητικό ότι από τα 23 εκ € συνολικές οφειλές προς το Δήμο τα 10εκ€ δεν θα τα εισπραχθούν ποτέ! Οι ορκωτοί λογιστές θεωρούν ότι τα 19εκ € δεν θα εισπραχθούν ποτέ! Και αντί η Διοίκηση να κυνηγήσει τους μεγαλοοφειλέτες αυξάνει τα δημοτικά τέλη στο λαό κατά 2,5 εκ € το χρόνο. Γιατί ξέρει ότι από εκεί θα εισπράξει! Γιατί αν δεν πληρώσει ο λαός, θα έχει την τύχη του ΑμεΑ στα Πετράλωνα που τον πέταξαν έξω από το σπίτι του με συνοδεία ΜΑΤ.

Διεκδικούμε σταθερά: μείωση των δημοτικών τελών, απαλλαγή για συγκεκριμένες κατηγορίες, απαγόρευση κατάσχεσης περιουσίας, στο λαϊκό κόσμο να δοθούν διευκολύνσεις αποπληρωμής, στους μεγάλους επιχειρηματίες ο Δήμος να πάρει όλα τα μέτρα για να εισπραχθούν τα χρέη”.

Για την εγκατάλειψη στο Πάρκο δίπλα από το γήπεδο της Χρυσούπολης (ΦΩΤΟ):

“Εδώ και καιρό το πάρκο κάτω από το 21ο δημοτικό είναι γεμάτο με στάσιμα νερά και σκουπίδια. Τα σκουπίδια μάλιστα τα έχουν πετάξει εργολάβοι που φτιάχνουν το γήπεδο επί 15 ημέρες ενώ τα κλαδιά και τα φρεάτια είναι παρατημένα από τον Ιούνιο, ενώ οι ηλεκτρολογικοί πίνακες είναι ανοιχτοί και κρέμονται καλώδια. Οι εικόνες εγκατάλειψης έχουν καταγγελθεί πολλές φορές από τους κατοίκους και η Διοίκηση συνεχίζει να μην κάνει τίποτα”.

Για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Λόφο Αξιωματικών:

“Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στο Λόφο Περιστερίου για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκε στην οδό Χαραυγής. Το σημείο βρίσκεται πολύ κοντά σε σχολεία, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα η κεραία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 110 μ. από το 16ο δημοτικό, 120 μ. από το 25ο νηπιαγωγείο, 158 μ. από το 46ο νηπιαγωγείο, 172 μ. από το 9ο δημοτικό σχολείο 180 μ. από το 15ο γυμνάσιο 80 μ. από την παιδική χαρά στην Θεοκλήτου 135 μ. από την παιδική χαρά επί της Τζων Κενεντυ 127 μ. από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Περιστερίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν παρόντες στις κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουν να απαιτούν μαζί με τους κατοίκους και τους συλλόγους γονέων να απομακρυνθεί τώρα η κεραία από τη γειτονιά”.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας