Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

20 Ιουλίου, 2024 09:35

Search
Close this search box.

Νέα εποχή στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Η θέληση, η συνεργασία και η εργατικότητα έφεραν αποτελέσματα.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί πλέον πνεύμονα πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας  και όχι μόνο. Από το ρόλο μου ως A΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διαχείρισης του Πάρκου έως τις 31-12-202 και ως εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου τότε και νυν Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας σήμερα, σεσυνεργασία με την κ. Αγγελοπούλου Μαίρη, Β΄ Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διαχείρισης του Πάρκουκαι Περιφερειακή Σύμβουλο,αλλά και ως κάτοικος του δήμου Ιλίου, εργάστηκα  ανιδιοτελώς και αμισθί για το Πάρκο. Αγωνίστηκα σκληρά και ενεργά για να στηρίξω την προσπάθεια και τις συντονισμένες εργασίες της Περιφέρειας Αττικής και  του Περιφερειάρχη κ. ΓεωργίουΠατούλη.Είναι εργασίες και δράσεις που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά και τις βλέπουν και τις  απολαμβάνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας .

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τους βασικούς συντελεστές αυτής της προσπάθειαςπου με τη βοήθεια και  τη συμβολή τους έδωσαν μάχη ώστε το πάρκο να αφήσει οριστικά πίσω του την εγκατάλειψη και την απαξίωση που βίωνε μέχρι το 2020.

Με τον  άοκνο αγώνα του απελθόντος Πρoέδρου του ΔΣ του Φορέα, του Αντιπρύτανη  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σταύρου Ζωγραφάκη και της νυν Προέδρου κ. Σοφίας  Μαυρίκου, καθηγήτριας του ιδίου Πανεπιστημίου,  με  τις ενέργειες της Γενικής  Γραμματέως  κ. Ανδριάνας Ζησιμάτου – Καλομοίρη όπου σε συνεργασία με τον κ. Π.Τριβέλλα μέλος του προηγούμενου ΔΣ, εργάστηκαν και εξασφάλισαν  τη ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση των 3.000.000 ευρώ  από το Πράσινο Ταμείο, με τις προσπάθειες  όλων των μελών του ΔΣ του Φορέα που συνέβαλαν στη λήψη των  χρήσιμων και αναγκαίων αποφάσεων, το Πάρκο άλλαξε οριστικά και έγινε ο χώρος που καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκουν χώρο για άθληση και αναψυχή.

Τονίζω επίσης την αγαστή συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια που δεχτήκαμε  και δεχόμαστε από  τους Δημάρχους των όμορων Δήμων, του κ. Νίκου Ζενέτου,  Δημάρχου Ιλίου και του κ. Σταύρου Τσίρμπα, Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην συνεργασία με τον εκτελεστικό βραχίονα των αποφάσεων του ΔΣ, τη Γ. Διευθύντρια κ.  Μ. Χατζηαθανασίου που συντόνιζε  την υλοποίηση των έργων πάντα με την υποστήριξη και την συνδρομή στο δύσκολο αυτό εγχείρημα,των αξιόμαχων στελεχών του Πάρκου καθώς και των συνεργατών της ΠεριφέρειαςΑττικής κατά την περίοδο 2019-2023.

Πολλά από τα χρόνια προβλήματα του πάρκου λύθηκαν την τελευταία τετραετία και  ενδεικτικά αναφέρω:

Εξασφαλίστηκε χρηματοδοτικό πλαίσιο: το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί έργα υποδομής συντήρησης και αναμόρφωσης ύψους 3 εκ. ευρώ. Διασφαλίστηκε επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης από την Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του.

Εξασφαλίστηκε η ασφάλεια των επισκεπτών: έγινε συμφωνία για24ωρη φύλαξή του από ιδιωτική εταιρία φύλαξης και ενισχύθηκε ο φωτισμός του κατά τις βραδινές ώρες.

Κατασκευάστηκε δίκτυο υδροδότησης και επιλύθηκαν προβλήματα των λιμνών και των καναλιών:στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Ιλίου, υδροδοτήθηκε το Πάρκο με 1.000 κυβικά νερό ημερησίως. Επιπλέον ενεργοποιήθηκαν όλες οι γεωτρήσεις του Πάρκου, που είχαν τεθεί σε αχρηστία τα προηγούμενα έτη. Έγινε στεγανοποίηση  της λίμνης και του καναλιού, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Έγινε συντήρηση και αποκατάστασή βλαβών του ηλεκτρολογικού δικτύου και του συστήματος φωτισμού: έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες των φωτιστικών ιστώνκαι υπάρχει σε ισχύ εργολαβία συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών.

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του θεάτρου: έγιναν εργασίες αναμόρφωσης στο θεατράκι του πάρκου το οποίο φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων.

Οργανώθηκαν δράσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου: σχεδιάστηκε καιυλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν δράσεων.

Εγκαινιάστηκε η βιοκλιματική ανάπλαση έξυπνης διαδρομής: έγινεέναρξη του έργου που προβλέπει την βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής διαδρομής του Πάρκου.

Ως Αντιπεριφερειάρχης παιδείας και ως Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνώνπιστεύω πως έγινε σημαντικό έργο την τελευταία τριετία στο πάρκο με τη βοήθεια όλων μας. Το πάρκο γίνεται πλέον χώρος αναψυχής, εκπαίδευσης και περιβαλλοντικών δράσεων.

Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται με όραμα το πάρκο να γίνει ένα πρότυπο Περιβαλλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο σε επίπεδο αειφορικού σχεδιασμού, λειτουργικότητας, άθλησης και αναψυχής.

*Αλεξανδράτος Χαράλαμπος  (Μπάμπης)

  • Αντιπεριφερειάρχης Αττικής  στα θέματα Παιδείας 
  • Πρώην Αντιπρόεδρος του φορέα Διαχείρισης στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας