Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Στις πρώτες 13 θέσεις της χώρας και  2η στην Περιφέρεια Αττικής η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος

Στις πρώτες 13 θέσεις της χώρας και 2η στην Περιφέρεια Αττικής η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Η διοίκηση του Δήμου Μαραθώνας, με ανακοίνωσή της  έδωσε στην δημοσιότητα  την κατάταξη, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας του δήμου, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο της Περιφέρειας Αττικής καταλαμβάνοντας τις θέσεις 13 και 2 αντίστοιχα…

Ειδικότερα η διοίκηση του δήμου Μαραθώνος αναφέρει:

«Από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας ενημερωθήκαμε σχετικά με την Έκθεση Ελέγχου κατόπιν της αρ. πρωτ. 3412/26.0.12023 εντολής διενέργειας ελέγχου. Αντικείμενο του ελέγχου ήταν η υλοποίηση ή μη ενεργειών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, ως προς την εφαρμογή και τήρηση των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις υποχρεώσεων, που έχουν ως στόχο την προετοιμασία του μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση φυσικών φαινομένων. Στο Β Μέρος της έκθεσης εξετάζεται η εφαρμογή και τήρηση των υποχρεώσεων αυτών από τους 332 Δήμους της χώρας.

Για τον Δήμο Μαραθώνος, είναι αξιοσημείωτο και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ότι το ποσοστό υλοποίησης δράσεων για τα σχέδια “ΔΑΡΔΑΝΟΣ”, “ΒΟΡΕΑΣ”, “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ” και “ΙΟΛΑΟΣ”, ανέρχονται αντίστοιχα σε 75%, 70%, 77% και 83%, με μέσο ποσοστό υλοποίησης το 76%.

Ο Δήμος μας στη συνολική κατάταξη των δήμων της χώρας, βάσει του μέσου ποσοστού υλοποίησης δράσεων είναι 13ος, ενώ ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής 2ος!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Η Πολιτική Προστασία, είναι ως γνωστόν πρωταρχικής σημασίας, ειδικά για έναν δήμο όπως ο δικός μας και, ταυτόχρονα, είναι ένα πολυδύναμο σύστημα που απαιτεί την ενεργό συμμετοχή και την εμπλοκή όλων των υπηρεσιών και παραγόντων, υπό το συντονισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Δεν επαναπαυόμαστε – συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Άλλωστε, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!»

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας