Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

30 Μαΐου, 2024 23:09

Search
Close this search box.

The Ellinikon – Το όραμά της LAMDA Development για το Ελληνικό – Τα μεγάλα έργα μέχρι το 2026

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Το όραμά της LAMDA Development για το Ελληνικό είναι ο σχεδιασμός μιας πρωτοποριακής ανάπτυξης για την Αθήνα, με κυρίαρχο στοιχείο τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας, συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Το έργο αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο αστικής ανάπτυξης, το οποίο θα συνδυάζει τη φυσική ομορφιά της περιοχής και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, με κτίρια τοπόσημα μοναδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Ο αειφόρος σχεδιασμός που προσεγγίζει το έργο θα παρέχει παγκόσμιας εμβέλειας υπηρεσίες και υποδομές, ενώ θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της Αττικής.

Το έργο περιλαμβάνει οικιστικές αναπτύξεις, ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές δραστηριότητες, χώρους οικογενειακής απασχόλησης και διασκέδασης, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, κέντρα υγείας και ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας. Προβλέπεται επίσης και η πλήρης διαμόρφωση της ήδη υπάρχουσας μαρίνας καθώς και η αναβάθμιση και ανάδειξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου που, μαζί με το πάρκο, θα αποτελέσουν τους μεγαλύτερους πόλους έλξης του έργου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να προσθέσει σημαντικές νέες επενδύσεις και χρήσεις στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του περιβάλλοντος, οι οποίες αναμένεται να έχουν θετικό πρόσημο τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

Επιπροσθέτως, το Ελληνικό αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην επανατοποθέτηση της Αθήνας ως ενός εκ των σημαντικών τουριστικών προορισμών παγκοσμίως. Θα προσφέρει σημαντικό αριθμό νέων καταλυμάτων, αρχιτεκτονικών «τοποσήμων» και υποδομή θεματικού τουρισμού που σε συνδυασμό με τη μαρίνα, το πάρκο και τις εμπορικές αναπτύξεις αναμένεται να προσελκύσουν 1 εκατ. νέους τουρίστες ετησίως, μειώνοντας σημαντικά την εποχικότητα και αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά τη μέση διάρκεια παραμονής και τη δαπάνη των τουριστών στην Αθήνα. Το έργο του Ελληνικού, αναμένεται να συμβάλει κατά 2,4% στο ΑΕΠ της χώρας στον ορίζοντα ολοκλήρωσης της ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θα εισφέρει συνολικά πάνω από €14 δισ. έσοδα σε φόρους στο κράτος στον ίδιο χρονικό ορίζοντα.

—————–

Τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό μέχρι το 2026 – Ποια είναι τα νέα μεγάλα έργα και πότε πρόκειται να ξεκινήσουν

Σημαντικά μεγάλα έργα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους η Lamda Development στο έργο του Ελληνικού. Καθώς βρισκόμαστε δύο χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης, η πρώτη φάση των έργων έχει μπει πλέον σε πιο ώριμο στάδιο. Αυτό σημαίνει πως πλέον θα μπουν τους επόμενους μήνες σε σειρά υλοποίησης και τα υπόλοιπα έργα της πρώτης φάσης.

Το μεγαλύτερο από όλα είναι η κατασκευή του Vouliagmenis Mall, που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο κτίριο του είδους του έχοντας εμβαδόν 1,5 φορά μεγαλύτερο από το The Mall στο Μαρούσι που σήμερα κρατάει τα σκήπτρα. Το δίδυμο ΑΒΑΞ-Rizzani έχει ήδη αναλάβει το αρχικό συμβόλαιο, δηλαδή τις συμβουλευτικές υπηρεσίες αναφορικά με το έργο και όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει και το έργο της κατασκευής.

Για να συντομευθεί ο χρόνος υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου, η Lamda έχει ήδη ξεκινήσει τις πρόδρομες εργασίες στο οικόπεδο ανέγερσης προκειμένου η ΑΒΑΞ που θα αναλάβει την κατασκευή να μπορέσει να ξεκινήσει χωρίς “εκπλήξεις”. Το κόστος εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ.

Επόμενο πολύ μεγάλο έργο που αναμένεται να ξεκινήσει είναι ο Πύργος Μικτής Χρήσης που βρίσκεται σχεδόν δίπλα από το Vouliagmenis Μall. Θα έχει ύψος 140 μέτρων και θα αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της επένδυσης. Θα διαθέτει 50 πολυτελή διαμερίσματα και το υπόλοιπο θα διαμορφωθεί σε ξενοδοχείο. Θα έχει έκταση περίπου 49.000 τμ και εκτιμώμενο κόστος 200 εκατ. ευρώ.

Επόμενο μεγάλο έργο που θα μπει σε τροχιάς υλοποίησης είναι το Commercial Hub το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό σημείο της επένδυσης και θα βρίσκεται στον πόλο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Έχει όγκο 185.000 τμ και εκτιμώμενο κόστος 70 εκατ. ευρώ.

Σύντομα θα ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για το παράκτιο mall της Lamda, το πρώτο στην Ελλάδα, το Riviera Galleria στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Ο διαγωνισμός υλοποίησης εκτιμάται πως είναι θέμα χρόνου και θα αποτελέσει ακόμα μια πηγή προσέλκυσης των μεγάλων εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου. H επένδυση φτάνει τα 125 εκατ. ευρώ για το κτίσμα των 22.000 τμ.

Τρία έργα σημαντικού προϋπολογισμού το επόμενο δίμηνο θα αποκτήσουν αναδόχους. Το πρώτο είναι για τα condos, δηλαδή τα παράκτια κτίσματα στην περιοχή του Αγίου Κοσμά και το Αθλητικό Κέντρο (278.000 τμ. κατασκευή σε ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΜΕΤΚΑ, κόστος περίπου 120 εκατ. ευρώ) το οποίο θα αναπτυχθεί στην δυτική πλευρά της επένδυσης, προς την πλευρά του Αλίμου. Τρίτο είναι το έργο για το Μητροπολιτικό Πάρκο το οποίο θα αναπτυχθει (η πρώτη του φάση) στη δυτική πλευρά του Ελληνικού.

Ένας ακόμα Πύργος θα αναπτυχθεί στον πόλο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Θα έχει ύψος 140 μέτρων και θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- ένας Πύργος γραφείων. Το όνομα του σήμερα είναι Office Park και ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο κτίριο αναμένεται.

Παράλληλα στην πρώτη φάση αναμένεται να ξεκινήσει το παράκτιο ξενοδοχείο της ΤΕΜΕΣ που θα υλοποιηθεί επί της Μαρίνας του Αγίου Κοσμα, ένα δεύτερο παραλιακό ξενοδοχείο στην δυτική πλευρά πάλι στον Άγιο Κοσμα, το νοσοκομείο και το εκπαιδευτικό κέντρο που έχουν τοποθετηθεί στην ανατολική πλευρά, δηλαδή στην περιοχή της Γλυφάδας. Tέλος προβλέπεται και η κατασκευή οικιστικών κατοικιών στο δυτικότερο τμήμα της επένδυσης, αυτό που βρίσκεται σε επαφή με τον Δήμο Αλίμου.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης όλων των έργων τοποθετείται το 2026 εκτός από το Vouliagmenis Mall που η ολοκλήρωση του τοποθετείται το πρώτο τρίμηνο του 2027.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας