Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

19 Ιουνίου, 2024 00:26

Search
Close this search box.

Από τις 13 Φεβρουαρίου η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα – Πως θα γίνεται ο έλεγχός τους – Η διαδικασία βήμα βήμα

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα από τις 13 Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στη διαδικασία εισόδου στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

————-

Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση των φιλάθλων για την είσοδό τους στα γήπεδα – Η διαδικασία βήμα βήμα

Όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου

 «Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή που συντελείται στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, πιθανώς και του μπάσκετ και των υπολοίπων αθλημάτων. Οφείλουμε όλοι μαζί να παλέψουμε το φαινόμενο της βίας, όπως αυτή εκφράζεται πέριξ ή και μέσα στα γήπεδα. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε να μπορούμε να πάμε στα γήπεδα, εμείς και τα παιδιά μας, χωρίς να φοβόμαστε ότι κάτι θα συμβεί», τόνισε αρχικά ο κ. Παπαστεργίου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που έχει αναπτυχθεί από τον υπουργό Γιάννη Βρούτση γι’ αυτή την ομαλή επιστροφή και έχει να κάνει με τη νέα νομοθεσία, τις κάμερες και την ταυτοποίηση.

Ο κ. Παπαστεργίου υπήρξε συγκεκριμένος σχετικά με την ταυτοπροσωπία: «Μέχρι σήμερα υπήρχε μεν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά πρακτικά κανείς δεν ήλεγχε την ταυτοπροσωπία. Επίσης δεν είναι εφικτό και λογικό να δεσμεύουμε εκατοντάδες, ίσως και περισσότερους αστυνομικούς, κάθε Κυριακή, για να κάνουν τον έλεγχο αυτό. Ποιο είναι το καινούργιο που κομίζουμε; Η τεχνολογία και το κλείδωμα του εισιτηρίου στο κινητό μας τηλέφωνο, μας δίνει τη λύση, μέσω μιας πολύ απλής και φιλικής διαδικασίας.

Η αγορά του εισιτηρίου συνεχίζει να γίνεται με τον τρόπο που μέχρι και σήμερα γινόταν, μέσω δηλαδή εταιρικών ή ομαδικών σελίδων ή και πλατφορμών εισιτηρίων. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτήν τη διαδικασία.

Το εισιτήριο που παράγεται έχει έναν μοναδικό αριθμό και ένα QR code ή Bar Code.

H διαδικασία ταυτοποίησης, που ακολουθεί και γίνεται αμέσως μετά, θα είναι μέσω του Gov.gr Wallet, μιας εφαρμογής που ήδη έχει αγκαλιαστεί από εκατομμύρια Έλληνες.

Να θυμίσω ότι η απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε Gov.gr Wallet είναι να έχουμε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, το ΕΜΕπ, κάτι που μέχρι σήμερα έχουν κάνει περίπου 4 εκατ. Έλληνες. Η διαδικασία είναι απλή. Μπορούμε και σήμερα να αναζητήσουμε το πώς μπορεί κάποιος να εγγραφεί στο ΕΜΕπ, τη σχετική πληροφορία στο gov.gr μέσω του νέου ψηφιακού βοηθού mAigov, όπου παρέχεται αναλυτικά το σύνολο της πληροφορίας. Επιπλέον από σήμερα θα είναι διαθέσιμο και το emep.gov.gr. Γυρνάμε στη διαδικασία μας και πάμε να το δούμε στην οθόνη δίπλα μας.

Ανοίγουμε το Gov.gr wallet.

  • Πρώτη περίπτωση για Έλληνα πολίτη

Ας δούμε τη διαδικασία για Έλληνα πολίτη που έχει ήδη Gov.gr Wallet.

Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων.

Πατάμε το κουμπί της προσθήκης επάνω πάνω δεξιά για να εισάγουμε το νέο εισιτήριο.

Έστω ότι αυτό είναι για εμάς.

Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που έχουμε ήδη αγοράσει ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου.

Και το εισιτήριό μας τόσο απλά περνάει στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet.

Όταν πάμε στο γήπεδο, βλέπουμε το QR Code, το Βarcode.

Η είσοδος στα γήπεδα σήμερα στηρίζεται σε Βarcode και Qr code, συστήματα που υποστηρίζουν τα τουρνικέ των γηπέδων. Σε λίγες βδομάδες και σταδιακά ανάλογα με την ετοιμότητα των γηπέδων, η είσοδος θα γίνεται με διεπαφή μόνο με NFC, ο οποίος είναι ένας ακόμα πιο ασφαλής τρόπος για την είσοδό μας στα γήπεδα.

  • Δεύτερη περίπτωση για ανήλικο τέκνο

Πάμε να κάνουμε το ίδιο και για το ανήλικο, κάτω από 15 ετών παιδί μας

Ίδια διαδικασία είναι αντίστοιχη. Tα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕπ κανονικά. Για τα παιδιά κάτω των 15 ετών με την είσοδό μας, εμφανίζει τα τέκνα μας.

Επιλέγουμε ποιος θα το συνοδεύσει στο γήπεδο, μπορεί να είναι και ένα τρίτο άτομο, με την εισαγωγή του ΑΦΜ λαμβάνει μήνυμα στο κινητό για αίτημα αποδοχής και με τη συναίνεσή του, το εισιτήριο εισάγεται στο Gov.gr Wallet.

  • Τρίτη περίπτωση μη Έλληνα πολίτη

Κάτι που έχει ενδιαφέρον να δούμε, είναι η διαδικασία ταυτοποίησης για μη Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με την ειδική διαδικασία που θα δείξω και στηρίζεται στην ανάγνωση και ταυτοποίηση μέσω του διαβατηρίου.

Συνδεόμαστε ως μη Έλληνες πολίτες. Και πλέον επιλέγουμε να το κάνουμε μέσω του διαβατηρίου μας. Τα διαβατήρια έχουν στο κάτω μέρος τον ειδικό αριθμό, τον φωτογραφίζουμε και η εφαρμογή διαβάζει το τσιπ του διαβατηρίου και αναγνωρίζει πως είναι έγκυρο διαβατήριο.

Βλέπετε πως η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή, αλλά και συγχρόνως πρωτοποριακή, ειδικά στο σκέλος ταυτοποίησης για τους μη Έλληνες πολίτες μέσω του διαβατηρίου.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Είναι 100% ασφαλής; Προφανώς κάποιος μπορεί να δώσει το κινητό του σε τρίτο άτομο για να εισέλθει στο γήπεδο. Θα μπει. Όμως πάνω από τα τουρνικέ θα υπάρχουν κάμερες, άρα σε περίπτωση ελέγχου, αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί και θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις.

Η διαδικασία με το NFC είναι ακόμα πιο ασφαλής, καθώς δεν αντιγράφεται.

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι δημιουργούμε μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δε θα δικαιούνται να εισέλθουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον «πετάει» έξω.

Μία εύλογη ερώτηση, για να προλάβω σχετικά ερωτήματα:

Τι γίνεται με τα διαρκείας; Το συζητάμε με τις Super League. Είναι κάτι που θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε στις συζητήσεις μας. Τα διαρκείας μπορούν άμεσα να εισαχθούν στο Gov.gr Wallet, αρκεί οι ομάδες να μας παρέχουν τη σχετική πληροφορία. Μεταβιβάζονται τα διαρκείας; Και αυτό αφορά τις ΠΑΕ. Εμείς, σε τεχνολογικό επίπεδο ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπορούμε να το υποστηρίξουμε».

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας