Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
Ξεκινά η επένδυση για τα Data Center της Microsoft – υπογράφηκαν τα κίνητρα από τον Κώστα Σκρέκα

Ξεκινά η επένδυση για τα Data Center της Microsoft – υπογράφηκαν τα κίνητρα από τον Κώστα Σκρέκα

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Το «πράσινο φως» έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας για την υλοποίηση στρατηγικής επένδυσης που αφορά την κατασκευή Data Centers στην Αττική, μέσω χορήγησης κινήτρων στην Microsoft Operations 4733 Hellas.

Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης εγκρίθηκε η χορήγηση κινήτρων ταχείας αδειοδότησης και χωροθέτησης στη συνδεδεμένη με τη Microsoft εταιρεία, για την ανέγερση και των εξοπλισμό τριών Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων στην Αττική, με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους στην Ελλάδα, συνολικού κόστους 976.168.800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Όπως υπενθυμίζεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια, η επένδυση έχει χαρακτηριστεί ως στρατηγική από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Το κόστος περιλαμβάνει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες αγοράς των οικοπέδων, ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού (software, hardware, servers κ.α.) ποσού 746.548.800 ευρώ, καθώς και τις λειτουργικές δαπάνες για χρονικό διάστημα οκταετίας ύψους 229.620.000 ευρώ για μισθοδοσία, διαχείριση εγκαταστάσεων, συντήρηση κ.α.

Τα παρεχόμενα κίνητρα αφορούν ταχεία αδειοδότηση και χωροθέτηση, ενώ ο συνολικός χρόνος υλοποίησης της επένδυσης δεν δύναται αν υπερβαίνει τα 15 έτη και η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου θα γίνει 100% με ίδια κεφάλαια.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε τρία ιδιόκτητα ακίνητα της Microsoft

  • Το πρώτο Κέντρο Δεδομένων θα κατασκευαστεί εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου «Πέτρα – Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι», της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων – Λούτσας, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.
  • Το δεύτερο και το τρίτο Κέντρο Δεδομένων θα κατασκευαστούν στη θέση «Μπουρμπουτσάνα» στο Κορωπί.

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας