Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα
Search
Close this search box.
ΥΥπΜ Χρ.Σταϊκούρας: Δημοπρατήθηκε η παράκαμψη Μακρακώμης -- Σήραγγα Τυμφρηστού», προϋπολογισμού 200 εκατ ευρώ (με Φ.Π.Α.).

ΥΥπΜ Χρ.Σταϊκούρας: Δημοπρατήθηκε η παράκαμψη Μακρακώμης — Σήραγγα Τυμφρηστού», προϋπολογισμού 200 εκατ ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στη νέα δημοπράτηση του έργου «Οδικός Άξονας Λαμία – Καρπενήσι, τμήμα Σύνδεση πέρατος παράκαμψης Μακρακώμης με ανατολικό μέτωπο Σήραγγας Τυμφρηστού», προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ (με Φ.Π.Α.).

——————–

Στις 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το Α’ στάδιο του διαγωνισμού, που προβλέπει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Προέκυψαν 6 συμμετέχοντες, όσους και προέβλεπαν τα τεύχη δημοπράτησης.

Στη συνέχεια, ακολουθεί το Β’ στάδιο, με την πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς, από όπου και θα προκύψει ο ανάδοχος.

Το συνολικό μήκος του έργου είναι περίπου 30 χλμ. και εκτείνεται στο σύνολό του εντός των ορίων της Π.Ε. Φθιώτιδας, βελτιώνοντας το επίπεδο της οδικής ασφάλειας και μειώνοντας δραστικά τον χρόνο διαδρομής όλων των οχημάτων, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση.

Το έργο θα βελτιώσει αισθητά την οδική σύνδεση ΛΑΜΙΑ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, που αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα ΛΑΜΙΑ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ, γνωστού και ως Ε 38.

Ο οδικός άξονας ΕΟ 38 ανήκει στο δευτερεύον Εθνικό Δίκτυο της χώρας και στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο.

Υπενθυμίζεται, ότι για το φυσικό αντικείμενο του εν λόγω έργου, μεταξύ άλλων, προβλέπονται η κατασκευή μεγάλων τεχνικών έργων γεφύρωσης, οπλισμένων επιχωμάτων, τοίχων οπλισμένης γης, οπλισμένων τοίχων αντιστήριξης, τοίχων ορύγματος, οπλισμένων βάσεων επιχωμάτων, ισόπεδων κόμβων, τεχνικών άνω και κάτω διαβάσεων, πλήθος οχετών, ενώ προβλέπεται επίσης και η διευθέτηση ρεμάτων.

Σχετικά Θέματα

Συμαντικά Θέματα

Προτεινόμενα άρθρα
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας