Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

27 Μαΐου, 2024 20:03

Search
Close this search box.

Εκπαίδευση και Έρευνα σταθερά αγαπημένοι στόχοι του κυβερνοεγκλήματος

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Αγαπημένος στόχος του ψηφιακού εγκλήματος παραμένει η εκπαίδευση. Τον Ιανουάριο η Εκπαίδευση/Έρευνα παρέμεινε στην πρώτη θέση των βιομηχανιών που δέχθηκαν επίθεση παγκοσμίως, ακολουθούμενη από τον Δημόσιο /Στρατιωτικό τομέα και την Υγεία.

Αυτό προκύπτει από τον Παγκόσμιο Δείκτη Απειλών για τον Ιανουάριο του 2024 της Check Point Software Technologies. Σύμφωνα με την έκθεση, τον περασμένο μήνα, οι ερευνητές εντόπισαν ένα νέο διάχυτο σύστημα διανομής κίνησης (TDS) με την ονομασία VexTrio, το οποίο έχει βοηθήσει πάνω από 60 θυγατρικές εταιρείες μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 70.000 παραβιασμένων ιστότοπων.

Τον περασμένο μήνα, η Εκπαίδευση/Έρευνα παρέμεινε στην πρώτη θέση των βιομηχανιών που δέχθηκαν επίθεση

Εν τω μεταξύ, το LockBit3 ονομάστηκε η πιο διαδεδομένη ομάδα ransomware σε μια νεοεισαχθείσα κατάταξη στον Δείκτη και η εκπαίδευση παρέμεινε ο κλάδος, που επηρεάστηκε περισσότερο παγκοσμίως.

Ενεργό τουλάχιστον από το 2017, το VexTrio συμπράττει με δεκάδες εταίρους του για τη διάδοση κακόβουλου περιεχομένου, μέσω ενός εξελιγμένου TDS. Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα παρόμοιο με τα νόμιμα δίκτυα θυγατρικών μάρκετινγκ, οι δραστηριότητες του VexTrio είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν και παρά το γεγονός ότι είναι ενεργό για περισσότερα από έξι χρόνια, η κλίμακα των δραστηριοτήτων του έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία, που το συνδέουν με συγκεκριμένους φορείς απειλών ή αλυσίδες επιθέσεων, γεγονός που το καθιστά σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο λόγω του εκτεταμένου δικτύου και των προηγμένων λειτουργιών του.

Αρχιτέκτονες της εξαπάτησης

“Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν εξελιχθεί από απλοί χάκερ σε αρχιτέκτονες της εξαπάτησης και το VexTrio είναι μια ακόμη υπενθύμιση του πόσο εμπορικά σκεπτόμενος έχει γίνει ο κλάδος”, αναφέρει η Check Point Software. “Για να παραμείνουν ασφαλή, τα άτομα και οι οργανισμοί θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στις τακτικές ενημερώσεις κυβερνοασφάλειας, να χρησιμοποιούν ισχυρή προστασία τελικών σημείων και να καλλιεργούν μια κουλτούρα επαγρύπνησης σε διαδικτυακές πρακτικές”, προσθέτουν οι αναλυτές της εταιρείας.

Για πρώτη φορά, ο Δείκτης της Check Point περιλαμβάνει τώρα μια κατάταξη των πιο διαδεδομένων ομάδων ransomware, με βάση τη δραστηριότητα από περισσότερους από 200 “ιστότοπους δυσφήμισης”. Τον περασμένο μήνα, η LockBit3 ήταν η πιο διαδεδομένη ομάδα ransomware, υπεύθυνη για το 20% των δημοσιευμένων επιθέσεων. Ανέλαβε την ευθύνη για ορισμένα αξιοσημείωτα περιστατικά τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης στην αλυσίδα σάντουιτς Subway και στο νοσοκομείο Saint Anthony στο Σικάγο.

Επιπλέον, η CPR αποκάλυψε ότι η ευπάθεια με τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση παγκοσμίως είναι η  “Command Injection Over HTTP,”, η οποία επηρεάζει το 44% των οργανισμών, ακολουθούμενη από την “Web Servers Malicious URL Directory Traversal”, η οποία επηρεάζει το 41%, και την “HTTP Headers Remote Code Execution” με παγκόσμιο αντίκτυπο 40%.

Πηγή: sepe.gr

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας