Νέα Ειδήσεις - Αυτοδιοικητικά, δήμοι, περιφέρειες, υπουργείο εσωτερικών,υπουργεία,δημοτικά έργα,δράσεις δήμων,εσπα,ταξίδια,πολιτιστικά,πολιτισμός,ενημέρωση,περιβάλλον,υγεία,ειδήσεις,Showbiz,οτα,λαϊκές αγορές,γειτονιές,πολιτικοί,πρόσωπα,συνεντεύξεις,κοινωνικά,αμεα,περίεργα

24 Ιουλίου, 2024 22:31

Search
Close this search box.

Κηπευτικά και φρούτα: Αντέχουν οι υψηλές τιμές στα σημεία λιανικής πώλησης τους (πίνακες)

Μοιραστείτε την ανάρτηση:

Σταθερά υψηλές παραμένουν οι τιμές πώλησης των κηπευτικών και των φρούτων, χωρίς να  υπάρχουν ενδείξεις  πτώσης τους. Σύμφωνα με το δελτίο τιμών της Περιφέρειας Αττικής η μέση τιμή πώλησης των κηπευτικών και των φρούτων  στα σημεία λιανικής πώλησής του, -σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, οπωροπωλεία, κεντρικές αγορές, κλπ-, να διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα, με ποιο χαρακτηριστικά δείγματα το μαρούλι να εγγίζει το 1 ευρώ το τεμάχιο, τα αγγουράκια, να ξεπερνούν τα 2 ευρώ το κιλό και τον άνηθο να μην πέφτει  κάτω από 1,18 ευρώ το «ματσάκι» των 100 γραμμαρίων.    (Πίνακες).

Όπως αναφέρει  η Περιφέρεια Αττικής, στο δελτίο τιμών που δημοσιεύει, οι τιμές των κηπευτικών και φρούτων  (πίνακας 1), αφορούν το χρονικό διάστημα 29 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου…

Πίνακας 1 Τιμές λιανικής Κηπευτικών (29 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2024)

Οι διαμορφωθείσες τιμές κατά την ως άνω χρονική περίοδο στα αναγραφόμενα είδη που προσφέρονται και στις προμήθειες του Δημοσίου, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και Ν.Π.Δ.Δ. αρμοδιότητας του συνόλου της Περιφέρειας Αττικής.

Πίνακας 2 Τιμές λιανικής φρούτων (29 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2024)

Όπως  αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, οι  τιμές που δημοσιεύονται στο πίνακα είναι αποτέλεσμα καθημερινών τιμοληψιών των ελεγκτών της αρμόδιας υπηρεσίας  της, σε σημεία πώλησης που αφορούν στη Βαρβάκειο Αγορά και στα καταστήματα (S/M, M/M κ.α.) της ευρύτερης περιοχής. Μοναδική πηγή πληροφόρησης για τον ελεγκτή αποτελεί η πινακίδα πώλησης κάθε είδους. Οι τιμές λαμβάνονται πάντα με αναγωγή στη μονάδα μέτρησης, ανεξάρτητα από την ποσότητα συσκευασίας ή πολυσυσκευασίας εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, ενώ λαμβάνονται υπόψη και τα προϊόντα που βρίσκονται σε καθεστώς έκπτωσης – προσφοράς, εφόσον αυτό αναγράφεται στην πινακίδα πώλησης του προϊόντος π.χ. οι τιμές στο προϊόν ελαιόλαδα κ.α. αφορούν την αναγωγή του είδους στη μονάδα μέτρησης (1 κιλό ανεξάρτητα αν οι συσκευασίες περιέχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα (γραμμάρια, κ.α.).

Π.Ν.

Σχετικά Θέματα

Σημαντικά θέματα που πρέπει να δεις

Ιδέες και Προτάσεις!

Προτεινόμενα άρθρα
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δείτε Ακόμη
Scroll to Top

Φόρμα Καταγγελίας